Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Now You See Me
Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Συμμορία των Μάγων
«Όσο πιο κοντά κοιτάξεις, τόσο πιο εύκολα θα ξεγελαστείς»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Λουί Λετεριέ (“Hulk, ο Απίθανος”, “Τιτανομαχίες”) σκηνοθετεί τη δράση μιας εξωφρενικά συναρπαστικής, πεντάστερης, συμμορίας μάγων, στους καταιγιστικούς ρυθμούς των Chemical Brothers.

Oι Ντάνιελ Άτλας (Τζέσε Άιζενμπεργκ), Μέριτ ΜακΚίνεϊ (Γούντι Χάρελσον), Χένλι Ρίβς (Άιλα Φίσερ) και Τζάκ Γουάιλντερ (Ντέιβ Φράνκο), είναι οι δεξιοτέχνες «Τέσσερις Καβαλάρηδες», οι οποίοι – ως σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών –καταφέρνουν να ληστέψουν τα πιο καλά φυλασσόμενα χρηματοκιβώτια διεθνώς, παίζοντας με τη δύναμη του μυαλού – και τα νεύρα των διωκτικών αρχών!

Η ομάδα των τεσσάρων, μοντέρνων, μάγων συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη, θέλγοντας το κοινό της με μια σειρά από τολμηρές και πρωτότυπες ληστείες. Το μοναδικό και εντυπωσιακό τους στιλ χαρακτηρίζεται από τη χρήση τεχνολογικών τρικ, τα οποία αφήνουν το κοινό τους πάντα με το στόμα ανοιχτό. Αρχικά τραβάνε πάνω τους το ενδιαφέρον του κόσμου, ληστεύοντας από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μια γαλλική τράπεζα, στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια ξεσκεπάζουν έναν οικονομικό εγκληματία, διοχετεύοντας την ίδια στιγμή, με τον δικό τους “μαγικό” τρόπο, τα εκατομμύρια που εκείνος καταχράστηκε, στους τραπεζικούς λογαριασμούς μελών του ακροατηρίου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέναντί τους, συναντάμε τους Ντίλαν Ρόουντς (Μάρκ Ράφαλο) και Άλμα Ντρέι (Μελανί Λοράν), δύο ειδικά εκπαιδευμένους πράκτορες του FBI και της Ιντερπόλ αντίστοιχα, οι οποίοι παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής τη δράση των τεσσάρων, προκειμένου να προβλέψουν την επόμενή παράνομη δραστηριότητά τους. Λίγο πριν απογοητευθούν πλήρως, από την ανικανότητά τους να εντοπίσουν της αδυναμίες στη δράση των τεσσάρων μάγων, όμως, εμφανίζεται στην εξίσωση ένας τραπεζικός διευθυντής (Μάικλ Κέιν), ο οποίος τους στέλνει – ως από μηχανής θεό – τον ειδικό σε θέματα μαγείας Τάντιους Μπράντλει, (Μόργκαν Φρίμαν). Όταν ο Τάντιους αποκαλύπτει στις αρχές πως το κόλπο της τραπεζικής ληστείας ήταν μια καλοσχεδιασμένη οπτική ψευδαίσθηση και πως η μυστηριώδης ομάδα ετοιμάζει ένα ακόμη μεγαλύτερο κόλπο, τότε τα πλάνα καταδίωξης αλλάζουν άρδην και το «παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό» παίρνει άλλη τροπή.

Κάτω από αυτή την υπόθεση, οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα ύπαρξης ενός νέου μέλους των «Καβαλάρηδων» ο οποίος ίσως να συντονίζει τις παράνομες δράσεις τους. Παράλληλα πασχίζουν να προβλέψουν τα επόμενα βήματά των «Καβαλάρηδων» και όσο πιο κοντά πλησιάζουν στη βάση της δράσης της ομάδας, τόσο περισσότερο περιπλέκεται και η κατάσταση, μέχρι που, τελικά, κανείς δε θα μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα τι είναι αλήθεια και τι ψέμα!


Epic

Μεταφρασμένος Τίτλος: Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους

Από τους δημιουργούς των ταινιών “H Εποχή των Παγετώνων” και “Ρίο” και τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Κρις Γουέτζ, έρχεται η νέα τρισδιάστατη ψηφιακή περιπέτεια της Fox. Η διάσημη τραγουδίστρια Μπιγιονσέ δανείζει τη φωνή της στη “Βασίλισσα Τάρα”, ενώ το υπόλοιπο καστ περιλαμβάνει ταλαντούχους ηθοποιούς όπως οι Αμάντα Σίφριντ (Les Miserables), Κόλιν Φάρελ (Seven Pyschopaths) και Κριστόφ Βάλτς (Django Unchained).

Η ταινία αφηγείται τη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού, που προστατεύουν τη φύση, και του κακού, που θέλουν να την καταστρέψουν. Όταν μια έφηβη κοπέλα βρεθεί κατά μαγικό τρόπο σ’ αυτό το μυστικό σύμπαν, θα συμμαχήσει με μια ομάδα μοναδικών και αστείων χαρακτήρων για να σώσει τον κόσμο τους …αλλά και τον δικό μας.

Ο σκηνοθέτης Κρις Γουέτζ και η ομάδα του στα Blue Sky Studios – οι οποίοι κρύβονται πίσω από την πολυαγαπημένη και επιτυχημένη «Εποχή των Παγετώνων» – κατάφεραν και σε αυτή την ταινία, να αποτυπώσουν με λεπτομέρεια τη δράση και την περιπέτεια. «Προσπαθήσαμε να βιώσουμε τον κόσμου της ταινίας «Το Mυστικό Βασίλειο του Δάσους» μέσα από τα μάτια της Μαίρη Κάθριν (προτιμά να την αποκαλούν Εμ Κέι.), μιας έξυπνης, ζωηρής και πεισματάρας 17χρονης κοπέλας, η οποία θα πραγματοποιήσει το ταξίδι της ζωής της.»

Αφότου επιστρέφει στο πατρικό της, η Εμ Κέι χάνει την υπομονή με τον πατέρα της, καθώς εκείνος επιμένει ότι στο δάσος υπάρχουν αόρατα πλάσματα. Όταν όμως ξαφνικά μεταφέρεται μαγικά στον κόσμο των «Φυλλανθρώπων», θα δει τα πράγματα με άλλο μάτι. Η Εμ Κέι για να βρει τον δρόμο της επιστροφής θα πρέπει όχι μόνο να πιστέψει σε αυτό τον κόσμο, αλλά να κάνει κάτι δραστικό για να τον σώσει.


Camille Redouble

Μεταφρασμένος Τίτλος: Γλυκά μας Λάθη
Γνωστό επίσης ως: Camille Rewinds

Η Καμίγ ήταν δεκαέξι ετών, όταν γνώρισε τον Έρικ. Ερωτεύτηκαν τρελά, κι απέκτησαν μια κόρη… 25 χρόνια μετά: ο Έρικ αφήνει την Καμίγ για μια νεότερη γυναίκα. Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς, και η Καμίγ βρίσκει τον εαυτό της στο παρελθόν. Είναι και πάλι δεκαέξι χρονών, έχει επιστρέψει στους γονείς της, τις φίλες της, την παιδική της ηλικία… και στον Έρικ. Θα προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία στις ζωές τους; Θα τον ερωτευτεί ξανά, παρ’ όλο που ξέρει πως θα τελειώσει η ιστορία τους;

After Earth
Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Ο φόβος είναι επιλογή.
Ο M.Night Shyamalan («Η Έκτη Αίσθηση») σκηνοθετεί μια φιλόδοξη ταινία επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστές ένα συγκινητικό δίδυμο, έναν πατέρα και έναν γιο, που υποδύονται ο Will Smith και ο γιος του Jaden Smith.

Η πλοκή μας ταξιδεύει στο 2066, όπου τίποτα δεν είναι όπως το γνωρίζουμε σήμερα, καθώς η Γη είναι αφιλόξενη και εχθρική και οι άνθρωποι έχουν φύγει μακριά. Οι εικόνες της Γης, χάρη στη χρήση πρωτοποριακής ψηφιακής τεχνολογίας, αιχμαλωτίζουν με πρωτόγνωρο τρόπο την υφή και τα χρώματα της φύσης. Από την άλλη, το στοιχείο του φόβου ως παιχνίδι του μυαλού -που είναι από τα αγαπημένα υλικά της φιλμογραφίας του Shyamalan- παίζει και σε αυτή την ταινία καταλυτικό ρόλο.

Μέσα σε αυτό το φουτουριστικό και αλληγορικό κλίμα, ο γνωστός σκηνοθέτης καταφέρνει να χτίσει μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία ενηλικίωσης και αυτογνωσίας.

Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιου τους, ο Cypher (Will Smith) και ο έφηβος γιος του Kitai (Jaden Smith) βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών. Ο Cypher έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας. Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Kitai. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

El Estudiante
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Φοιτητής
Γνωστό επίσης ως: The Student

Πρωτοετής φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, ο Ρόκε, είναι γοητευμένος με την παθιασμένη λέκτορα του, την Πάολα, η οποία ρίχνεται στον αγώνα για να βοηθήσει τον πρώην εραστή της Αλμπέρτο που κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης