Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Leviafan
Μεταφρασμένος Τίτλος: Leviathan

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την «Επιστροφή» και την «Elena», ο Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ επιστρέφει με το Leviathan, τη μοντέρνα εκδοχή της Βιβλικής ιστορίας του Ιώβ στη σύγχρονη Ρωσία.

 Το «Leviathan» είναι μια μοντέρνα εκδοχή της βιβλικής ιστορίας του Ιώβ στη σύγχρονη Ρωσία. Ο Κόλια ζει σε μια μικρή πόλη στη Βόρεια Ρωσία. Έχει το δικό του συνεργείο αυτοκινήτων. Το κατάστημα του είναι ακριβώς δίπλα στο σπίτι που ζει με τη σύζυγο του Λίλυα και το γιο του Ρόμκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της πόλης θέλει να πάρει την επιχείρηση του Κόλια, το σπίτι του και τη γη του. Αρχικά, προσπαθεί να τον εξαγοράσει, αλλά ο Κόλια δεν ενδιαφέρεται. Καθώς ο δήμαρχος γίνεται όλο και πιο επιθετικός, ο Κόλια ζητά από τον καλό του φίλο και δικηγόρο Ντμίτρι να τον βοηθήσει, μη γνωρίζοντας ότι αυτό θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2014
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 2014
ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Kingsman: The Secret Service
Μεταφρασμένος Τίτλος: Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία

Ο σκηνοθέτης των «Kick-Ass» και «X-Men: Η Πρώτη Γενιά», Μάθιου Βον, συναντά το ανεξάντλητο κινηματογραφικό ταλέντο του Κόλιν Φερθ και το ξεχωριστό χιούμορ του Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Οι τρεις τους, παρέα με τους Μαρκ Στρόνγκ, Τάρον Ίτζερτον και Μάικλ Κέιν, βασισμένοι σε μια ακόμη υπέροχη κωμική περιπέτεια δια χειρός Μαρκ Μίλαρ («Kick-Ass», «Civil War») – και αποφασισμένοι να εξελίξουν το είδος του σινεμά κατασκοπείας σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα απολαυστικής ψυχαγωγίας – παραδίδουν ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι γεμάτο πάθος, ενέργεια, δράση και ανεξάντλητο χιούμορ.

Σε πρώτο πλάνο, ο αριστοκρατικότερος όλων των κατασκόπων, Χάρι Χαρτ (Κόλιν Φερθ), αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει ένα απλό και ανυποψίαστο αλητάκι της εργατικής τάξης, μετατρέποντάς τον σε μετρ της κατασκοπείας. Κι αν αυτό στην αρχή φαντάζει κομματάκι δύσκολο, στην πορεία θα αποδειχτεί ότι πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής και θανάτου. Μια κατασκοπική περιπέτεια με ανεξάντλητο χιούμορ που όχι μόνο ανατρέπει την πικρόχολη αλαζονεία και την περισπούδαστη σοβαροφάνεια των κατασκοπικών ταινιών δράσης αλλά καταφέρνει να μας συστήσει μια νέα κινηματογραφική εμπειρία, πιο χορταστική και ψυχαγωγική από ποτέ. Καλώς ήρθατε στο «Kingsman» την πιο ανεξέλεγκτη, μυστική υπηρεσία του πλανήτη…

Fifty Shades of Grey
Μεταφρασμένος Τίτλος: Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Στις 12 Φεβρουαρίου, και εν αναμονή του Αγίου Βαλεντίνου, ο γνωστός σε όλες τις γυναίκες κύριος Γκρέι θα μας (υπο)δεχτεί… φιλήδονα στις κινηματογραφικές αίθουσες για να μας παρασύρει στη δίνη τού ανάλγητου πάθους του, όπως έκανε και με την ηρωίδα της ομώνυμης τριλογίας βιβλίων της E L JAMES, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε κυκλοφορία (της τάξεως των 100 και πλέον εκατομμυρίων αντιτύπων) και έχει μεταφραστεί σε 51 γλώσσες.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ… Η πλέον καυτή και πολυαναμενόμενη ταινία του 2015 (με το πρώτο τρέιλερ της ταινίας στο YouTube να σαρώνει σε αναπαραγωγή καθιστώντας το το #1 τρέιλερ του 2014 στο Youtube) με πρωταγωνίστρια τη σέξι κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον, Ντακότα Τζόνσον στο ρόλο της αθώας και άπειρης ερωτικά Αναστάζια Στιλ, που εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα… Στο ρόλο του εξτρεμιστικά ηδονικού και απλησίαστου συναισθηματικά Κρίστιαν Γκρέι, ο απίστευτα hot Τζέιμι Ντόρναν, μοντέλο και ηθοποιός, που έχει ήδη υποδυθεί αρκετούς ρόλους ως σέξι χαρακτήρας με αρκετά psycho στοιχεία. Αισθησιασμός, ένταση και μια πολύ έντονη ερωτική ιστορία αγάπης, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Σαμ Τέιλορ – Τζόνσον, όπου η εικόνα πυροδοτεί τις αισθήσεις…

A Girl Walks Home Alone at Night
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα

Θα χυθεί αίμα! Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα Ιρανικό oυέστερν με βρικόλακες μπορεί να γίνει τόσο ανεξέλεγκτα απολαυστικό…

Γεμάτο πολλαπλές αναφορές και συστατικά που κλείνουν το μάτι σε διάφορα ετερόκλητα κινηματογραφικά είδη, το εντυπωσιακό αυτό κινηματογραφικό «Κορίτσι» παντρεύει το oυέστερν, με τον τρόμο και το Νέο Ιρανικό Κύμα, ενώ δεν σταματάει λεπτό να ντύνει τη φαντασία με ασπρόμαυρες εικόνες και να χορεύει ξέφρενα σε ρυθμούς ροκ και τέκνο.

Περίεργα πράγματα πρόκειται να συμβούν σύντομα στην «Κακιά πόλη». Η Ιρανική πόλη-φάντασμα που φιλοξενεί πόρνες, τοξικομανείς, μαστροπούς, περίεργα πλάσματα της νύχτας και λοιπές πρόστυχες ψυχές είναι ένα προπύργιο διαστροφής και απελπισίας. Εκεί, στα βάθη της Μέκκας της αμαρτίας κατοικεί και ένα μοναχικό βαμπίρ, ένα νεκροζώντανο κορίτσι που παραμονεύει στις σκιές και παρακολουθεί τις ζωές των πιο ανήθικων ψυχών που περιφέρονται στην πόλη. Όταν το κορίτσι γνωρίσει τον έρωτα, μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης αναμένεται να ανθίσει και στο όνομά της… θα χυθεί αίμα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης