Από την τουριστική περίοδο του… 2014 πρόκειται να λειτουργεί πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κι αυτό εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την ολοκλήρωση των χρονοδιαγραμμάτων.

Το «σίριαλ» του μουσείου δεν μοιάζει να έχει τέλος ούτε και φέτος το καλοκαίρι, αν κι επιτέλους πρόκειται έως την αρχή της θερινής περιόδου να έχει παραδοθεί ένα σημαντικό τμήμα του και ο όροφος. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να ορίσει με σιγουριά το σαφές χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του ορόφου, με δεδομένο ότι οι εργασίες για την τοποθέτηση των εκθεμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολες κι απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο όροφος του μουσείου είναι σχεδόν έτοιμος από πλευράς κατασκευών κι έχουμε αρχίσει τις τοποθετήσεις των αρχαιολογικών ευρημάτων» αναφέρει με δηλώσεις του στην «Π» ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, ο οποίος προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος του ορόφου έως το καλοκαίρι.

«Δεν μπορούμε να δεσμευθούμε για συγκεκριμένη ημερομηνία ανοίγματος του ορόφου, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι η παράδοση του ορόφου θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραδίδεται σε φάσεις, ενώ, αν δεν υπάρξουν προβλήματα ή αγκυλώσεις από πλευράς πληρωμών, εγκρίσεων και χρονοδιαγραμμάτων, το μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από το φθινόπωρο του 2013, γεγονός που σημαίνει ότι σε πλήρη ετοιμότητα – με δεδομένη την προσέλευση επισκεπτών – θα είναι από την τουριστική περίοδο του 2014, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από δημοσίευμα του Μαρτίου 2012: Εκτίμηση είναι ότι το καλοκαίρι του 2012 θα λειτουργεί μέρος του μουσείου και το καλοκαίρι του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου.

Πηγή: Πατρίς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης