Στο αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» του Γυμνασίου Αμαρουσίου των σχολείων «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Όσοι βρέθηκαν στην παράσταση «Νόστος και Μνήμες» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια υπέροχη συνύπαρξη της σημερινής κατάστασης με επίκεντρο την κρίση με τη θυσία του Μάρκου Μπότσαρη. Σύμφωνα με την ιστορία του πρωτότυπου αυτού θεατρικού, ένας νεαρός Ελληνοαμερικάνικος από τη Νέα Υόρκη, αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είναι ο Markos Botsaris, μακρινός «απόγονος» του Αγωνιστή, που ποτέ δεν ξέχασε το δέος που ένιωσε παιδί, όταν οι γονείς του τον έφεραν στο Μεσολόγγι να δει τον τάφο του πάππου του. Ο νεαρός Μάρκος έρχεται στην Ελλάδα και διαπιστώνει έκπληκτος τα αίτια και αιτιατά για την απώλεια της ιστορικής μας ταυτότητας, αλλά και της εθνικής μας πίστης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο γνωστός άνθρωπος της επικοινωνίας και του marketing, «a brand strategist with a global perspective», «φιλέλληνας Έλληνας του εξωτερικού» κος Peter Economides. Το έργο είχε μια αναφορά στην αισιόδοξη θέση του κ. Peter Economides «γίνεται» να βγούμε από την κρίση. Και γίνεται, όταν στραφούμε πίσω και δούμε πως τα κατάφεραν οι πρόγονοί μας: πίστη και αγάπη προς την Πατρίδα και ένα πνεύμα θυσίας, όπως οι ήρωες του 21’ σαν τον Μάρκο Μπότσαρη. Ο κ. Peter Economides στην ομιλία του ανέφερε ότι «όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, παίρνεις κουράγιο και παλεύεις στη ζωή σου. Αρκεί να αλλάξεις πρώτα από μέσα σου τα πράγματα»…

Την γενική επιμέλεια της παράστασης είχε η κ. Ισιδώρα Βίνγκα, ενώ τη μουσική σύνθεση δημιούργησε ο κ. Κωνσταντίνος Γκίκας, με την οποία συνόδευσε η ορχήστρα των σχολείων «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος των αποφοίτων των σχολείων (www.satep.gr) εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Επαμεινώνδα Στυλόπουλο, ο οποίος στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε τη δυνατότητα συζήτησης με τον κ. Peter Economides.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης