Ήταν Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2011, όταν ο «Αύγουστος» έχασε για πάντα την φωνή του. Ο Νίκος Παπάζογλου έχασε την μάχη με τον θάνατο και η φωνή του σίγησε για πάντα!

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καριέρα του άρχισε την δεκαετία του ’60… Ένας του σταθμός ήταν οι Olympians και άλλος ένας οι Zealot. Αλλά δεν έμεινε πολύ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε άλλο είδος μουσικής και συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Μανώλη Ρασούλη και τον Νίκο Ξυδάκη. Αυτό που τον έκανε, όμως γνωστό στο ευρύ κοινό, ήταν ο δίσκος « Η εκδίκηση της γυφτιάς» που έφερε την υπογραφή του Μανώλη Ρασούλη.

Αυτός ο δίσκος, πέρα από το γεγονός, ότι είχε μεγάλη απήχηση και αγαπήθηκε από το κοινό, ήταν αυτός που άλλαξε και την αντίληψη του κόσμου για το λαϊκό τραγούδι!

Ο Νίκος Παπάζογλου δεν ήταν απλώς ένας τραγουδιστής! Είχε πολλές μουσικές γνώσεις, τις οποίες διοχέτευσε στα τραγούδια που έγραψε! Τραγούδια αθάνατα… Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους στίχους «Εγώ δεν είμαι ποιητής, είμαι στιχάκι της στιγμής;» Ποιος δεν το έχει τραγουδήσει στις συναυλίες του;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τον έβλεπες πάντα στη σκηνή με εκείνο το κόκκινο μαντήλι, που ποτέ δεν αποχωρίστηκε, ούτε καν στο τελευταίο του ταξίδι. Τα τελευταία χρόνια είχε εξαφανιστεί από τα μουσικά δρώμενα και πάλευε με τον καρκίνο, αλλά δεν τα κατάφερε!

Άφησε την τελευταία του πνοή, μια ημέρα πριν αρχίσουν τα Θεία Πάθη! Ο δικός του Γολγοθάς τέλειωσε νωρίτερα…

Δείτε φωτογραφικό υλικό και ακούστε τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου με ένα κλικ στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης