Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης

Μια νέα Οδύσσεια ξεκινάει για το νησί της Μεγαλονήσου. Ο «Αττίλας 3» δηλαδή η Τρόικα ήρθε για τα καλά στην Κύπρο. Οι Κύπριοι πολίτες αναγκαστικά πρέπει να ξεχάσουν την καλοπέραση. Έχουν ήδη μπει σε μια νέα σκληρή πραγματικότητα η οποία τους επιφυλάσσει δραματικές αλλαγές στην τσέπη τους αλλά κυρίως στην ψυχολογία τους. Το μνημόνιο της Κύπρου προβλέπει όπως άλλωστε μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα ανάλογα με την μισθοδοσία του κάθε υπαλλήλου, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση του φόρου στις επιχειρήσεις ενώ θα υπάρξει φορολόγηση εσόδων από τόκους και μερίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως χτες Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 γύρω στις 20.00 το βράδυ μια συναυλία αλληλεγγύης για την Κύπρο πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Σε συνεργασία με την Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Αθήνας. Στην συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς διάφοροι πετυχημένοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπου έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο ελληνικό πεντάγραμμο όπως:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Ελένη
ΑΥΓΟΥΣΤΗ Άγγελος
ΒΟΣΣΟΥ Σοφία
ΔΕΛΗΧΡΗΣΤΟΥ Έλενα
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ Δώρος
ΕΥΡΙΔΙΚΗ
ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ
ΗΡΩ
ΘΕΟΔΟΤΟΥ Μαρία
ΙΩΑΝΝΟΥ Θανάσης
ΚΑΠΑΤΑΗ Εύη
ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ Δημήτρης
ΜΠΕΚΕ Δήμος
ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ Νεοκλής
ΣΕΡΒΟΥ Λυδία
ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗΣ Γιώργος
ΤΣΑΚΑΛΑΚΟΣ Παναγιώτης
ΤΑΜΑΜΗ Κέρεν
ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ Έλενα
ΦΑΚΟΣ Δημήτρης
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Κωνσταντίνος
ΠΑΝΤΖΑΛΗ Ματίνα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ραφαήλ
Satisfy

Στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κυριάκος Κενεβέζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας κ. Σεβήρο Κούλα όπου χαρακτηριστικά μας ανέφερε: «Η συναυλία οργανώθηκε από την Ε.Φ.Ε.Κ Αθήνας. Συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου. Οι φορείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια είναι η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε), η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) όπως επίσης το Σπίτι της Κύπρου αλλά και η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων».

«Θα συνεχίσουμε με νέες πρωτοβουλίες»

Παράλληλα μας ανέφερε: «Όσο μπορούμε όλοι οι Κύπριοι Φοιτητές θα στηρίξουμε την πατρίδα μας. Η κατάσταση στην Κύπρο είναι εξαιρετικά δύσκολη, και το μέλλον είναι μπροστά μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης