Ο «Σύνδεσμος Επιστημόνων και Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Συρίας» ιδρύθηκε με σκοπό τη βοήθεια των παιδιών που διαμένουν στην πόλη Kobane, μια πόλη με Κουρδικό κυρίως πληθυσμό. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου που μαστίζει τη Συρία, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών εκεί να είναι ιδιαίτερα άσχημες. Πολλά από αυτά είναι ανάπηρα, κάποια άλλα είναι ορφανά, τα περισσότερα δεν έχουν τη δυνατότητα μόρφωσης και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες ακόμη και για την ίδια τους την επιβίωσή. Ειδικά, δε, η περιοχή του Kobane, εδώ και ένα χρόνο βάλλεται συνεχώς από τους Ισλαμιστές της ISIS, με τραγικά αποτελέσματα στο επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της –και ειδικά των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, δημιουργήσαμε, με τις δικές μας δυνάμεις και με την οικονομική συνδρομή των μελών του Συνδέσμου μας, το Ελληνοκουρδικό Σπίτι. Πρόκειται για ένα σχολείο, στο οποίο, αυτή τη στιγμή, φοιτούν περίπου εκατό παιδιά, κουρδικής καταγωγής, ηλικίας από έξι έως δεκατεσσάρων ετών. Προσπαθούμε, μέσω αυτού του σχολείου, να δώσουμε στα παιδιά της μαστιζόμενης από τον πόλεμο περιοχής πρόσβαση στη στοιχειώδη εκπαίδευση, καταβάλλοντας προσπάθειες να εμπλουτίζουμε συνεχώς το περιεχόμενο των σπουδών.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας και με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το Ελληνοκουρδικό Σπίτι, διοργανώνουμε μια συναυλία, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, στην Τεχνόπολη, στις 10 Σεπτεμβρίου. Σας αποστέλλουμε το σύνδεσμο και την αφίσα της εκδήλωσής και θα παρακαλούσαμε για τη βοήθειά σας στην προώθησή της.

https://www.facebook.com/events/404124959728624/?ref=22

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης