Τελικά, ο «Αμφιτρύων» θα «ανέβει» στο Ηρώδειο, καθώς βρέθηκε η πολυπόθητη ημερομηνία, κι έτσι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού.

Η κωμωδία του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, την οποία παρακολούθησαν τουλάχιστον 10.000 θεατές το διήμερο της 4ης και 5ης Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας δώσει μόλις τέσσερις επιπλέον παραστάσεις (στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα, στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα και στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας), ο «Αμφιτρύων» στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου φαινόταν ότι θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην παράσταση της Κύπρου, την προσεχή Παρασκευή…. Τελικά, βρέθηκε λύση κι έτσι οι Αθηναίοι μπορούν να τη δουν στις 20 Σεπτεμβρίου…..

Εμπνευσμένος από την ελληνική μυθολογία, ο Γάλλος κωμωδιογράφος έστησε μια έξυπνη κωμωδία, η οποία ευτύχησε στη μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη, της φιλολόγου που έχει βάλει την υπογραφή της και στις δύο προηγούμενες παραστάσεις έργων του Μολιέρου από τον Βογιατζή, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων («Μισάνθρωπος» – «Σχολείο Γυναικών»).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


«Αμφιτρύων» του Μολιέρου – Εθνικό Θέατρο

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής – Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός – Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης – Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος – Βοηθοί σκηνοθέτη: Χάρης Φραγκούλης, Ελένη Ευθυμίου. Παίζουν: Αμαλία Μουτούση (Αλκμήνη), Γιώργος Γάλλος (Αμφιτρύων), Νίκος Κουρής (Δίας), Δημήτρης Ήμελλος (Σωσίας), Χρήστος Λούλης (Ερμής), Εύη Σαουλίδου (Κλεάνθη), Στεφανία Γουλιώτη (Νύχτα). Στους ρόλους των στρατηγών οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέατρο Ηρώδου Αττικού
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012
21.00

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης