Το Open Air ρίχνει αυλαία για φέτος το καλοκαίρι, με έναν ξεχωριστό τρόπο. Εγκαινιάζει τη φιλόδοξη πρωτοβουλία να διευρύνει τις εκδηλώσεις του και να ταξιδέψει στα νησιά για να προσφέρει ψυχαγωγία, κινηματογραφική απόδραση και πολιτιστικό τουρισμό, με τον ίδιο τρόπο που επί έξι συνεχή χρόνια το κάνει στην Αθήνα.Στις 30 Αυγούστου, λοιπόν, το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στο νησί της Αίγινας, καλώντας τους σινεφίλ και φιλοθεάμονες επισκέπτες και κατοίκους του νησιού σε μια μοναδική προβολή.

Το βραβευμένο με 8 Όσκαρ κομψοτέχνημα του Μίλος Φόρμαν για τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μία ταινία που ξεπέρασε τα όρια της μουσικής βιογραφίας, θα προβληθεί στον χώρο του Cine Anesis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη την ιστορία του σινεμά δεν έχει υπάρξει βιογραφία διάσημου προσώπου όμοια με αυτή που ο Μίλος Φόρμαν χώρεσε στις μεγαλεπήβολες διαστάσεις της πολυβραβευμένης ταινίας του. Τιμημένο με 8 Όσκαρ, το «Αμαντέους» συνδυάζει στοιχεία μυθοπλαστικά με ιστορικά εξακριβωμένες λεπτομέρειες και καθαρές εικασίες προκειμένου να διηγηθεί την σχέση θαυμασμού και μίσους που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Αντόνιο Σαλιέρι, έναν δευτεροκλασάτο συνθέτη και μαέστρο της αυτοκρατορικής Αυλής, και τον διαολεμένα ταλαντούχο νεαρό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια της σύντομης ζωής του κορυφαίου μουσικού.

Γραμμένο από τον Πίτερ Σάφερ, ο οποίος είχε προηγουμένως σημειώσει τεράστια θεατρική επιτυχία με το συγκεκριμένο έργο, το «Αμαντέους» παραμένει εξακολουθητικά ένα αριστοκρατικό και γενναιόδωρο δράμα εποχής το οποίο καθόλου δεν θυμίζει τις προβλέψιμες και συνήθως συμβατικές βιογραφίες του είδους. Αντιθέτως πάλλεται από ενέργεια, εξυπνάδα και δραματουργικό βάρος, αντιμετωπίζοντας τους επώνυμους ήρωές του ως πολυδιάστατα γρανάζια του σύνθετου και αδυσώπητου μηχανισμού που ονομάζουμε ανθρώπινη κατάσταση και προσφέροντας μια τραγωδία σαιξπηρικών αποχρώσεων και μεγάλης φιλμικής απόλαυσης.

Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν
Πρωταγωνιστούν: Φ.Μάρεϊ Άμπραχαμ, Τομ Χαλς, Ελίζαμπεθ Μπέριτζ
Διάρκεια: 160′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής:

Oι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπύρα Fischer.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης