Χοροθεατρικό εργαστήρι με το Γιάννη Μάντση και την Ανθή Θεοφιλίδου. 

Το αφυπνισμένο σώμα είναι από την φύση του ηθοποιός και χορευτής. Όταν το σώμα εγείρεται, κάθε ερέθισμα μετουσιώνεται σε αυθόρμητη δράση, που είναι το εφαλτήριο σημείο της προσωπικής και ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης. Ο ρόλος του παιχνιδιού για αυτήν την διαδικασία είναι σημαντικότατος. Η αναγωγή της γνώσης σε παιχνίδι, εγείρει την σωματική μνήμη και όλες τις αισθήσεις, που αυθόρμητα γίνονται συνεργοί για την χαρά και την δημιουργία. Η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων που μοιράζονται την συγκεκριμένη εμπειρία την ίδια στιγμή, είναι το αίτιο της διάδρασης, της αυθεντικής σχέσης και της γνήσιας επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης Μάντσης (ηθοποιός, σκηνοθέτης)

Σπούδασε θέατρο στο «Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης του Άκη Δαβή» και παράλληλα ασχολήθηκε με τον χορό.

Συνεργάστηκε ως ηθοποιός-χορευτής με τις ομάδες χορού «Αίρεση», «Μϋία», «Μονόγραμμα», «’Ιασις», «Χ-ART», «Όνειρο», «ΟΜΑDANCE», «ΑΚΙΝ», το θίασο «Αρόδον»,  τη Θεατρική Ομάδα του Πλουτάρχου Καϊτατζή κ.α

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διδάσκει μαθήματα σύνθεσης χορού-λόγου σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Καλλιτεχνικής Κοινοτικής Ομάδας «NORFORSALE-open art community». Ως σκηνοθέτης και ερμηνευτής, με χορογράφο το έτερο ιδρυτικό μέλος της ομάδος Ανθή Θεοφιλίδου, επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά των παραστάσεων «δε βαριέσαι», «Η Νύχτα» του Χάρολντ Πίντερ» και «Πεθαίνω σα Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη. Συμμετείχε ως ερμηνευτής και επιμελήθηκε της σκηνοθεσίας της χοροθεατρικής παράστασης NORFORSALE «Έρημος», με χορογράφο την Νατάσα Παπαμιχαήλ. 

Ανθή Θεοφιλίδου (χορεύτρια, χορογράφος)

Η Ανθή Θεοφιλίδου είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού «ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ». Φοίτησε 1 χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά «ΑΡΧΗ» και σπούδασε με υποτροφία στην «Rubin Academy of Pauce» στο Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί ως performer-χορεύτρια με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, με Έλληνες και Ισραηλινούς χορογράφους όπως: Nive, Shengfild, Amir Colban, Πέτρος Γάλιας, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα, Αγγελική Στελλάτου, Νατάσα Παπαμιχαήλ κ.α.

Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της “Theatre ole Complicite” Κώστα Φιλλίπογλου.

Η Ανθή Θεοφιλίδου έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και κίνηση στις δραματικές σχολές «ΕΜΠΡΟΣ» και «ΙΑΣΜΟΣ». Ακόμη διδάσκει σύγχρονο χορό στην σχολή χορού «ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ» και στο studio Κινητήρας.

Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Καλλιτεχνικής Κοινοτικής Ομάδας «NORFORSALE-open art community». Ως χορογράφος και ερμηνευτής, με σκηνοθέτη το έτερο ιδρυτικό μέλος της ομάδος Γιάννη Μάντση, επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά των παραστάσεων «δε βαριέσαι», «Η Νύχτα» του Χάρολντ Πίντερ» και «Πεθαίνω σα Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη.

 

Παρασκευή 4/4/2014, 20.00-23.00
Σάββατο 5/4/2014, 19.30-22.30
 

Κινητήρας studio

Κόστος: 30 €

Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

info@kinitiras.com

www.kinitirastudio.com

Facebook page: Kinitiras-Studio

Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης