Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Το βραβείο «Κάρολος Κουν» ερμηνείας ηθοποιού απέσπασε η Μπέττυ Αρβανίτη, για τη βαθιά και εύστοχη ερμηνεία της στη θεατρική μεταφορά της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά (ήδη συμπλήρωσε 200 παραστάσεις) στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκινημένη η Μπέττυ Αρβανίτη ευχαρίστησε την επιτροπή κριτικών θεάτρου, τον σκηνοθέτη και όλους τους συντελεστές της παράστασης, ενώ αφιέρωσε το βραβείο, στους τέσσερις συμπρωταγωνιστές της στη «Φόνισσα».

Έργο οριακό, μοναδικό στα ελληνικά γράμματα, ψυχογράφημα και καταγγελία μαζί, συγκαλυμμένη εξομολόγηση, βιωματική κατάθεση κάτω από το προσωπείο του “κοινωνικού” αφηγήματος με την έκφραση του Παπαδιαμάντη στη σημαντικότερη στιγμή της είναι χωρίς άλλο η «Φόνισσα» που θα παρουσιάζεται έως τις 28 Απριλίου.
Τη σκηνική μεταφορά αυτού του έργου που ο λόγος του σήμερα, απαιτεί απογύμνωση από την περιττή γραφικότητα και ανάδειξη της ωμής ουσίας ανέλαβε ο Στάθης Λιβαθινός, επί χρόνια συνεργάτης και συμπορευόμενος της Μπέττυς Αρβανίτη.

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία Στρατής Πασχάλης
Στάθης Λιβαθινός
Σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά – κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση Μαρία Αλαβάνου
Μουσική Τηλέμαχος Μούσας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λίλη Μελεμέ, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Χάρης Χαραλάμπους

Info Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16 τηλ. 2108838727
Τετάρτη στις 7.00 (νέα ώρα) Πέμπτη – Σάββατο 21.00, Κυριακή στις 8.00μμ
Τιμές : Τετ. Πεμπ. Παρ. 16 ευρώ, Σαβ. Κυρ. 19 ευρώ, φοιτητικό 13 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης