Τα 40 χρόνια του στη ροκ μουσική σκηνή γιόρτασε ο Βάσκο Ρόσι με μία συναυλία στο Μοντένα παρκ, η οποία έσπασε κάθε προσωπικό του ρεκόρ καθώς περισσότεροι από 220 χιλιάδες θαυμαστές του βρέθηκαν εκεί για να τον χειροκροτήσουν.

Σαράντα τραγούδια για σαράντα χρόνια. Μια μεγάλη μαγευτική και εντυπωσιακή βόλτα που κράτησε τρεισήμισι ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο από τη σκηνή θεατή να απολαύσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη μέσα από τις τεράστιες γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί στη σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από τους θαυμαστές του τραγουδιστή βρέθηκαν έξω από το Μοντένα παρκ από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε να καταφέρουν να είναι από τους πρώτους που θα μπουν στην αρένα. Η πολλή ζέστη και η εξάντληση οδήγησε αρκετούς στα νοσοκομεία της πόλης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μάλιστα ένας 40χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της πόλης, όπου μεταφέρθηκε καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία τα ξημερώματα σε ένα τροχόσπιτο κοντά στην περιοχή του Μοντένα παρκ και εικάζεται ότι ήταν ένας από αυτούς που κατασκήνωσαν στην περιοχή για να έχουν πιο γρήγορη πρόσβαση.

Οι έλεγχοι ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηροί και πολλαπλοί. Το πλήθος, τεράστιο και ανυπόμονο ήθελε να παρακολουθήσει τη συναυλία του τραγουδιστή με τον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε και να διώξει τον φόβο της τρομοκρατίας που αποτρέπει τέτοιου είδους θεάματα ειδικότερα μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ και το ποδοπάτημα λόγω πανικού χιλιάδων συγκεντρωμένων στην κεντρική πλατεία του Τορίνο, τη βραδιά του τελικού του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλώς ήρθατε στη συναυλία που δεν θα τελειώσει ποτέ. Καλώς ήλθατε στο παγκόσμιο ρεκόρ» είπε ο Ρόσι μόλις ανέβηκε στη σκηνή. Τα τραγούδια ακολούθησαν το ένα μετά το άλλο, μέσα από τη διαδρομή των σαράντα χρόνων που έχει διανύσει ο ρόκερ.

Κι ανάμεσα στα τραγούδια του λίγη ώρα πριν ολοκληρώσει τη μεγαλειώδη αυτή συναυλία, στον τόπο από όπου ξεκίνησε ο 65χρονος Ιταλός τραγουδιστής είπε στο πλήθος: «Αυτό είναι ένα κόμμα ενάντια στον φόβο, δεν θα αλλάξουμε τις συνήθειές μας, δεν θα κλειστούμε μέσα στα σπίτια με τον φόβο, η αγάπη είναι πάνω από τον φόβο. Ο φόβος είναι ο εχθρός και δεν φοβόμαστε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης