Οι μεταφορές από videogame, συνήθως κάνουν τα μάτια μας να πονάνε, όντας περισσότερο μπλοκμπάστερ αρπαχτές του χειρίστου είδους.

Οι μόνες αξιόλογες που έρχονται πρόχειρα στο νου, είναι το πρώτο “Mortal Kombat”, τα “Tomb Raider”, το πρώτο “Resident Evil” και “Silent Hill” και το “Prince of Persia: The Sands of Time”, τα οποία φτάνουν μοναχά τα όρια του.. συμπαθούς, συμπεραίνοντας τελικά πως το Χόλιγουντ δεν μπορεί να χειριστεί με φροντίδα την τέχνη των βιντεοπαιχνιδιών ή δεν έχει βρει ακόμη το κατάλληλο concept που θα δώσει έμπνευση σε πιο αξιόλογους δημιουργούς και εταιρείες παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα videogames να γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα, κινηματογραφικά και εξωπραγματικά σε αληθοφάνεια και την συνεχώς ραγδαία βελτίωση των ψηφιακών εφέ που μας έχουν προσφέρει αρκετές σκηνές βιντεογκεϊμίστικης αισθητικής στις πάσης φύσεως περιπέτειες, φαίνεται πως ήρθε επιτέλους η ώρα, να δούμε ένα αξιόλογο μπλομπάστερ βασισμένο σε videogame.. που δεν θα μας κάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Την αρχή θα κάνει το πολυαναμενόμενο και καρα-epic action/fantasy “Warcraft” αλλά προς το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και το “Assassin’s Creed”, βασισμένο στη δημοφιλέστατη και μοσχοπουλημένη σειρά ιστορικών action/adventure βιντεοπαιχνιδιών. Η 20th Century Fox κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας και από τα πρώτα δείγματα φαίνεται πως θα έχουμε μια αξιόλογη υπερπαραγωγή με απίστευτη ατμόσφαιρα, δράση και κασκάντες, που θα μας δείξει μια νέα ιστορία που δεν θα βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι της σειράς αλλά θα είναι ολόπιστη στο κλίμα τους.

Διάβασε περισσότερα στο Core..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης