Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler -γνωστός από το «Creed» – έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και της νέας ταινίας της Marvel «Black Panther» και -σύμφωνα με δηλώσεις του- η μεγαλύτερη πρόκληση, η οποία αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής είναι να αφήσει όσο γίνεται πιο διακριτό το προσωπικό του στίγμα στην ταινία.

H μεγαλύτερη επιτυχία της Marvel είναι ότι έχει δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν, στο οποίο οι χαρακτήρες αλληλεπιδρούν και συνδυάζονται. Ο Coogler ευελπιστεί να συνδράμει στην επιτυχία αυτή, ωστόσο θέλει η ταινία να φέρει την σφραγίδα της προσωπικής του σκηνοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται να είναι η πιο προσωπική μου ταινία έως τώρα, πράγμα που ίσως ακούγεται τρελό αλλά είναι εντελώς αληθές» ανέφερε. 

Ο σκηνοθέτης δηλώνει «ξετρελαμένος» με τον ήρωα του Black Panther (ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν στο «Captain America: Civil War»), και τον τρόπο με τον οποίο η Marvel έχει χειριστεί ως τώρα την ιστορία του. Ο Black Panther του Coogler θα είναι μία πολύ μοναδική ταινία αλλά θα εξακολουθεί να ταιριάζει αφηγηματικά με τα θεμέλια που έχει θέσει ο κολοσσός των κόμικ.

Ο Chadwick Boseman υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα ενώ – σύμφωνα με φήμες- τόσο η Lupita Nyong’o όσο και ο Michael B. Jordan αναμένεται να τον πλαισιώσουν στην ταινία «Black Panther».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βlack Panther είναι ο πρώτος μαύρος υπερήρωας της Marvel. Δεδομένου του ότι ο Coogler είναι Αφροαμερικανός και fan των κόμικς από μία τρυφερή ηλικία, είναι κατανοητή η σημασία του συγκεκριμένου χαρακτήρα σε ένα τοπίο στο οποίο μέχρι πρόσφατα η φυλετική αντιπροσώπευση ήταν κάτι λιγότερο από ιδανική. 

Πηγή: IGN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης