Ο Τζέισον Κένι από την Μεγάλη Βρετανία επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην ποδηλασία και έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο κέιριν ανδρών, που είναι το έκτο στη συλλογή του. Δεύτερος έμεινε ο Μπούχλι από την Ολλανδία και τρίτος ο Άβανγκ από την Μαλαισία.

Στις γυναίκες, η Λόρα Τροτ αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης» στο Όμνιουμ πόντων ποδηλασίας πίστας. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια πήρε την πρώτη θέση στις κούρσες που διεξήχθησαν την Τρίτη και κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο στη Βραζιλία και το τέταρτο συνολικά, μετά από τα δύο το 2012 στο Λονδίνο, γράφοντας τη δική της ιστορία στις ποδηλατικές πίστες. Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάρα Χάμερ και τρίτη η Βελγίδα Τζουλιέν Ντ’ Ουρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η Κριστίνα Φόγκελ από τη Γερμανία κατέκτησε το χρυσό στο ατομικό σπριντ. Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε πρώτη σε όλες τις κούρσες της ημέρας και κατέκτησε την πρωτιά και το δεύτερο μετάλλιο στη Βραζιλία μετά το χάλκινο στο ομαδικό σπριντ. Δεύτερη ήταν η Βρετανίδα Ρεμπέκα Τζέιμς και τρίτη η συμπατριώτισσά της, Κέιτι Μάρτσαντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης