Το δυσάρεστο στράβωμα του πέους ή αλλιώς Ν. PEYRONIE, είναι μία ασθένεια η οποία προκαλεί παραμόρφωση – στροφή – του πέους. Ουσιαστικά πρόκειται για αποτιτάνωση (ασβέστωση) της ταινίας που περιβάλλει το πέος.

Ο άνδρας αναφέρει συχνά πόνο, ίσως έντονο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, και επίσης συχνά δυσκολία στη στύση, με αποτέλεσμα η ερωτική επαφή να γίνεται δύσκολη και επώδυνη. Η δυσάρεστη αυτή αλλαγή στην μορφή του πέους που προκαλείται από τη Ν.PEYRONIE, όταν εμφανίζεται σε νεαρές ηλικίες, οφείλεται σε τραυματισμότου πέους, συνήθως κατά τη σεξουαλική επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

∆εν είναι απαραίτητο να έχει συμβεί ένας μεγάλος τραυματισμός, ένα κάταγμα πέους όπως λέγεται, αφού και μικρότεροι τραυματισμοί, που δεν γίνονται αντιληπτοί από τον άνδρα, μπορούν σε βάθος χρόνου να προκαλέσουν τη στροφή αυτή του πέους. Σε μεγαλύτερες ηλικίες υπεύθυνα αίτια μπορεί να είναι ο ∆ιαβήτης και τα νοσήματα του Προστάτη. Παρ’ όλα αυτά η Ν.PEYRONIE συνεχίζει να αποτελεί μια ασθένεια άγνωστης προέλευσης.

Θεραπεία

Φαρμακευτική θεραπεία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει για τη νόσο. Αντίθετα, χειρουργικές επεμβάσεις δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, σε συνάρτηση πάντα με την εμπειρία του γιατρού. Η πιο σύγχρονη χειρουργική λύση, θεωρείται η αφαίρεση της πλάκας που προκαλεί την παραμόρφωση και η τοποθέτηση ελαστικού μοσχεύματος στη θέση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επέμβαση απαιτεί νοσηλεία μισής μέρας και η τομή δεν φαίνεται γιατί γίνεται κάτω από τη βάλανο. Το μήνυμα είναι λοιπόν τριπλό. Υπάρχει θεραπεία, αναζητήστε βοήθεια νωρίς, επιλέξτε τον ειδικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης