Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Το xanax μπορεί να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;

Λία: Καλησπέρα πριν λίγο καιρό λόγο προβλήματος στο στομάχι από το άγχος ο γιατρός μου έδωσε belifax και xanax. Το xanax υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Σας ρωτώ γιατί κατά την επαφή με τον σύντροφό μου ένιωσα έναν έντονο πόνο στην καρδιά έχασα το φως μου εκείνη την στιγμή και πονούσα.. Και άλλη μια ερώτηση, επειδή τα xanax είναι φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν εθισμό θα μπορούσα να πάρω βαλεριάνα άφοβα; Γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να μου κόψει την περίοδο λόγο πολυκυστικών ωοθηκών τι με συμβουλεύετε; Να προσθέσω είμαι 21ετων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητή Λία,

Στο ερώτημά σας δεν αναφέρετε την ειδικότητα που έχει ο ιατρός που σας χορήγησε τα συγκεκριμένα φάρμακα. Το xanax είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά στον τομέα της ψυχιατρικής αλλά το άτομο που το λαμβάνει, πρέπει να βρίσκεται υπό τακτική παρακολούθηση από τον θεράπων ιατρό του. Η διακοπή του πρέπει να γίνεται σταδιακά και μετά από την σύσταση και τις οδηγίες του ιατρού που το χορήγησε. Το ενδεχόμενο αντικατάστασής του με αφεψήματα όπως η βαλεριάνα που αναφέρατε είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσετε με τον θεράποντα ιατρό που σας χορήγησε την αρχική θεραπεία.

Τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στον κύκλο της εμμήνου ρύσεως της γυναίκας που τα λαμβάνει ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάποια υποκείμενη νόσος π.χ. σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών καθώς και αλλαγές στην libido αλλά όχι τα συμπτώματα τα οποία αναφέρετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σας συμβούλευα να επισκεφτείτε άμεσα τον ιατρό που σας χορήγησε την συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και να του αναφέρετε τα συμπτώματά σας. Είναι ο πλέον αρμόδιος να τροποποιήσει την φαρμακευτική αγωγή στην περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης