Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση έδωσε τέλος το πρωί της Παρασκευής στην κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, η οποία διήρκεσε 19 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H κατάσταση ήταν ήρεμη και δεν δημιουργήθηκαν εντάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τους 14 καταληψίες που ήταν μέσα στο κτήριοΛίγο μετά τις 06.00, τα αστυνομικά κλιμάκια που επιτηρούσαν την πρυτανεία παρατάχθηκαν σε όλες τις εισόδους και περιμετρικά του κτηρίου, παραπέμποντας σε επιχείρηση εκκένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έδωσαν στους καταληψίες τελεσίγραφο 10 λεπτών να αποχωρήσουν από τον χώρο. Στο σημείο βρίσκονταν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 06.45 οι δυνάμεις της ΥΜΕΤ εισέβαλαν στο κτήριο από πλαϊνή είσοδο, την πόρτα της οποίας είχαν προηγουμένως κόψει με τροχό πυροσβέστες. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν τη σκάλα και μέσω του φεγγίτη βρέθηκαν στον πρώτο όροφο. Εκεί με τη συνδρομή κλειδαρά άνοιξαν τις πόρτες και κατέβηκαν στο ισόγειο, όπου βρίσκονταν οι καταληψίες.

H κατάσταση ήταν ήρεμη και δεν δημιουργήθηκαν εντάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τους 14 καταληψίες (σ.σ.: επτά άνδρες και επτά γυναίκες) που ήταν μέσα στο κτήριο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι αντιεξουσιαστές Πολύκαρπος Γεωργιάδης (σ.σ. συνεργός Β. Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά) και Ηλίας Καλαϊτζίδης, αδερφός του Γιώργου Καλαϊτζίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο συγκεντρώθηκε ομάδα αλληλέγγυων στους καταληψίες, φωνάζοντας συνθήματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάληψης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης σημείωσε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι «η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει».



Διαβάστε επίσης: Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015, 18:31

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης