Την ικανοποίησή του για την ποινική δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Αρτέμη Σώρρα για τις απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον των αθλητών που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης.

«Ουδείς νομιμοποιείται να υβρίζει ένα αθλητικό κίνημα και δη το Παραολυμπιακό. Να υβρίζει τους αθλητές με αναπηρία αλλά και τον οικογενειακό περίγυρό τους, με χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς, προσβλητικούς και ιδιαίτερα χυδαίους. Γι` αυτό και η σημερινή ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα, μας γεμίζει με τεράστια ικανοποίηση», είπε στο Πρακτορείο Sport ο Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπήρχε σκέψη και από πλευράς του Παραολυμπιακού Κινήματος, προκειμένου να κινηθεί νομικά κατά του Αρτέμη Σώρρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν σας κρύβω, πως μόλις ακούσαμε τις δηλώσεις του, ντραπήκαμε που είμαστε άνθρωποι. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στ` αυτιά μας, τον οχετό ενός ανθρώπου απέναντι στους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων. Μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε τη νομική οδό, ώστε να μην δώσουμε μεγαλύτερη αξία στον κ. Σώρρα. Πλέον, μετά τη σημερινή κίνηση της ελληνικής Δικαιοσύνης, νιώθουμε δικαιωμένοι. Είμαστε βέβαιοι πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, ώστε να προστατεύσει τους αθλητές με αναπηρία αλλά και το Κίνημά μας από πιθανές αντίστοιχες φραστικές επιθέσεις στο μέλλον».

Να θυμίσουμε πως ο Αρτέμης Σώρρας θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Αρτέμης Σώρρας είχε δηλώσει πως «είναι ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης