Το υψηλότερο μέχρι τώρα σκαλί ανεβαίνει η ελληνική επαγγελματική πυγμαχία στις 4 Ιουνίου στο Βέλγιο, μέσα από τη διεκδίκηση της παγκόσμιας ζώνης της WBC. Η Χριστίνα Λιναρδάτου, πυγμάχος που εδώ και δύο μήνες ανήκει στο ΣΕΠ, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα δέκα γύρων την πολύ έμπειρη και σχεδόν αήττητη Βελγίδα πυγμάχο με το κορυφαίο σκορ (σε 36 αγώνες, 35 νίκες -1 ήττα) Delfine Persoon.

Η αναμέτρηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία (supervisor) του προέδρου της EBU Κ. Bob Logist, ο οποίος εκπροσωπεί και την WBC καθώς είναι αντιπρόεδρός της. Ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποτελεί ένα κορυφαίο βήμα τόσο για την ίδια την Ελληνίδα αθλήτρια, όσο και για την ελληνική επαγγελματική πυγμαχία, η οποία σταδιακά και σταθερά διανύει όλο και μεγαλύτερους διεθνείς δρόμους και δίνει το παρόν με Ελληνόπουλα σε όλο και σημαντικότερους διεθνείς τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζώνη της WBC ανήκει, ως γνωστόν,στις κορυφαίες ζώνες του κόσμου και αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς κορυφαίους πυγμάχους παγκοσμίως. Η Χριστίνα σε αυτή την κορυφαία διεθνώς αναμέτρηση θα έχει στο πλευρό της τον προπονητή της Μανώλη Λαβδάκη (Perseas boxing) και το συναθλητή της και παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχάλη Αρναούτη .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης