Το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10, 12:50) περισσότεροι από 350 αθλητές θα παρατάξουν τα σκάφη τους σε μία γραμμή εκκίνησης 600 μέτρων στο Μικρολίμανο, για τον πρώτο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο. Μια εμπειρία ζωής που οι διοργανωτές θέλουν να μετατρέψουν σε θεσμό. Το Σάββατο θα είναι απλώς η αρχή, με τον αγώνα που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία με την Sailing Marathon.

Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές παρέστησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Π. Δεν έλειπε, όμως, και ο Γιάννης Μώραλης, ο επικεφαλής του κατεξοχήν… θαλάσσιου Δήμου. «Η ιστιοπλοΐα και ο Πειραιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι και ο δήμος της πόλης στηρίζει τη διοργάνωση. Πρόκειται για μία ωραία ιδέα και ελπίζω ότι ο αγώνας τα επόμενα χρόνια θα γίνει διεθνής. Το άθλημα έχει προσφέρει πολλά μετάλλια στη χώρα» είπε ο δήμαρχος Πειραιώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Ι.Ο.Π., Γιάννης Παπαδημητρίου επεσήμανε: «Όταν η ομάδα της Sailing Marathon μας ενημέρωσε για την ιδέα της, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε να την υλοποιήσουν. Ο αγώνας δεν θα έχει μόνο αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά θα έχει και κοινωνικό. Την ημέρα της διεξαγωγής του θα υπάρχουν πολλοί κοινωφελείς οργανισμοί, οι οποίοι θα ενημερώσουν θεατές και αγωνιζόμενους»

Στον συγκεκριμένο Ιστιοπλοϊκό Όμιλο διδάχτηκε τα μυστικά του αθλήματος ο Τάκης Μάντης και φυσικά δεν θα έλειπε ποτέ από αυτό το event, μαζί με τον «παρτενέρ» του στον θρίαμβο του Ρίο, Παύλο Καγιαλή. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στη χώρα μου. Εύχομαι να γίνει θεσμός και όλοι οι ιστιοπλόοι να παίρνουμε, κάθε χρόνο, μέρος σε αυτή τη γιορτή του αθλήματος μας. Ανυπομονώ να βρεθούμε στη γραμμή εκκίνησης», τόνισε ο πρωταθλητής των 470» δήλωσε ο Μάντης.

Παρούσα στη σημερινή εκδήλωση ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη η οποία θυμήθηκε πως το 2008 με προτροπή της Σοφίας Μπεκατώρου, επιχείρησε μια νέα αρχή στην ιστιοπλοΐα. Όμως, στη συνέχεια τα δύο παιδιά που ομορφαίνουν τη ζωή της, δεν της επέτρεψαν μια καινούρια στροφή στον πρωταθλητισμό «Θα βρεθώ σε γνώριμα νερά αφού όταν σταμάτησα από την εθνική πόλο ασχολήθηκα με την ιστιοπλοΐα. Θα πάρουν μέρος και άλλοι Ολυμπιονίκες μας. Πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός», υπογράμμισε η Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος των αθλητριών στη συνέντευξη Τύπου ήταν η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Σοφία Παπαδοπούλου η οποία δήλωσε: «Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία που θα αναδείξει την Ελλάδα και την ιστιοπλοΐα της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης