Με την… κεκτημένη ταχύτητα από το Αμερικανικό όπεν, μπήκε στο τουρνουά του Τόκιο η Ναόμι Οσάκα. Η μεγάλη θριαμβεύτρια του τελευταίου Γκραν Σλαμ της χρονιάς, έδωσε στην πατρίδα της τον πρώτο αγώνα μετά την επιτυχία της και συνέτριψε μέσα σε μία ώρα με 6-2, 6-1 την 29χρονη Σλοβάκα Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, νο 30 στον κόσμο. Πλέον, η 20χρονη Γιαπωνέζα, νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Ανέτ Κονταβέιτ και της Μπάρμπορα Στρίτσοβα.

Αντίθετα, νέο «στραπάτσο» για την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, που δείχνει να βρίσκεται σε…ελεύθερη πτώση. Η 24χρονη Ισπανίδα, η οποία έχει πέσει στο νο 14 του κόσμου, ηττήθηκε με 6-1, 6-2 και αποκλείστηκε πρόωρα από την 28χρονη Αμερικανίδα Άλισον Ρίσκε, η οποία βρίσκεται στο νο 75. Η Ρίσκε θα αντιμετωπίσει τώρα την Καρολίνα Πλίσκοβα, καθώς η 26χρονη Τσέχα, νο 8 στον κόσμο, αν και βρέθηκε να χάνει από την 33χρονη Αυστραλέζα Ντάρια Γκαβρίλοβα (νο 33), τελικά πέτυχε την ανατροπή και νίκησε με 4-6, 6-4, 6-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, στα προημιτελικά προχώρησε και η Καρολίν Γκαρσιά. Η 24χρονη Γαλλίδα, νο 4 στον κόσμο και νο 2 στο ταμπλό, νίκησε με 6-4, 2-6, 7-5, την 27χρονη Ρωσίδα Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα (νο 28) και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της Τζοάνα Κόντα και της Ντόνα Βέκιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης