Σύσσωμος ο πυγμαχικός κόσμος, έσπευσε αργά το βράδυ της Κυριακής να εκφράσει τον σεβασμό του και την εκτίμησή του στον Αιγιώτη Παναγιώτη Τσάμη, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες πυγμάχους της περασμένης δεκαετίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσάμης με φανερή αγανάκτηση δημοσίευσε σε προσωπικό του λογαριασμό ότι δέχτηκε προσβολές από συντοπίτη του για την αξία του ως πυγμάχου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τσάμης έχει υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της εθνικής ομάδας με προπονητές τους Λειβάδη και Βλασόπουλο, πρωταθλητής, μεσογειονίκης, βαλκανιονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσάμης έχει κάνει αίτηση στον Δήμο Αιγίου να του δώσουν χώρο στο δημοτικό στάδιο να κάνει πυγμαχία, ωστόσο η Αρχή προτίμησε να παραχωρήσει τον χώρο σε ανθρώπους που δεν έχουν άδεια προπονητή.

Η ανάρτηση του Τσάμη:

«Έφτασα ρε παιδιά 45 χρονών για να το ακούσω κι αυτό… ότι το αντριλίκι κι η ψυχή και τα άντερα μετριούνται πάνω στη ζυγαριά. Ένα πυγμαχικό λαμόγιο, ένας από τους πολλούς τουρίστες της πυγμαχίας, που θέλει και να διδάσκει και μικρά παιδάκια ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ !!!! με τις ευλογίες της πολιτείας ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!! μου είπε πριν λίγο ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ…

“Ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε Τσάμη;;; 48 -51 κιλά έπαιζες. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ δηλαδή! Εμ που να με ξέρεις;;; Ρε πυγμαχικό ΤΙΠΟΤΑ;;;;; Όταν εγώ άρχισα να παίρνω μετάλλια εσύ φορούσες πάνες ακόμα… Αλλά ούτε φρόντισες κι όταν μεγάλωσες να με μάθεις δυστυχώς… Ούτε εσύ ούτε αυτοί οι επικίνδυνοι για τα παιδάκια, που σε στηρίζουν και σου δίνουν και αξιώματα…ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξία του είναι γνωστή στον χώρο της πυγμαχίας και για αυτό η δημοσίευσή του προκάλεσε την οργή όλου του πυγμαχικού κόσμου αλλά και κατοίκων του Αιγίου, που έσπευσαν να καταδικάσουν την ασέβεια του ανθρώπου που προσέβαλε τον Τσάμη. Από τις δημοσιεύσεις προέκυψαν υπαινιγμοί ότι ο συγκεκριμένος υποστηρίζεται από την Πολιτεία. Αν αυτό ισχύει, αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία κι εγείρει ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι εμπλεκόμενοι στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Με αφορμή αυτήν την ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΕΠ και πολύ κάλος του φίλος Γιώργος Στεφανόπουλος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Στη χωρά του “ό,τι δηλώσεις είσαι…” σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι. Έμαθα ότι σήμερα στο Αίγιο ένα σκουπιδάκι που το παίζει προπονητής πυγμαχίας, χωρίς καν να έχει άδεια προπονητή, αμφισβήτησε την αξία του Παναγιώτη Τσάμη, ενός από τους σημαντικότερους πυγμάχους. Μη με ρωτήσετε πώς τον λένε… δεν το θυμάμαι το όνομά του… Εγώ που γέρασα στην πυγμαχία δεν τον έχω ούτε ακουστά… Αυτός λοιπόν ο ΤΙΠΟΤΑ θα διδάξει μποξ σε παιδάκια, όχι απλά με την ανοχή, αλλά με την υποστήριξη της πολιτείας. Η πολιτεία λοιπόν παρακάμπτει τον Τσάμη που έχει άδεια προπονητή και το καλύτερο βιογραφικό πυγμαχίας στην Αιγιαλεία, κορυφαία εμπειρία και διεθνείς επιτυχίες, πάνω από δέκα χρόνια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει ΗΘΟΣ και βάζει αυτόν, το “ΜΑΓΚΑ”, να διδάξει παιδάκια. Αρκετή ζημία έχει υποστεί το άθλημά μας από αυτά τα λαμόγια… Πρέπει η δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα».

Να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης Τσάμης έχει άδεια προπονητή, έχει τεράστια εμπειρία και πυγμαχικές γνώσεις, είναι χρόνια άνεργος, πατέρας τριών παιδιών, έχει ζητήσει εδώ και καιρό με αίτησή του προς τον Δήμο Αιγίου να του παραχωρηθεί η πυγμαχική αίθουσα που είναι διαμορφωμένη στο δημοτικό στάδιο Αιγίου, για να διδάξει πυγμαχία στα παιδιά, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Αυτό που υπογραμμίστηκε στα περισσότερα σχόλια είναι ότι ειδικά στην πυγμαχία το να παριστάνουν τους προπονητές αδαείς άνθρωποι είναι επικίνδυνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης