Πλώρη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου έβαλε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα 17 χρόνια μετά τη Φλωρεντία, επιστρέφει στην τετράδα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς τη Δευτέρα «στραγγάλισε» την Ισπανία στον προημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η «γαλανόλευκη» νίκησε 6-2 τους «φούριας ρόχας» και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον ημιτελικό της Τετάρτης (21:15), όπου θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο και πανίσχυρη Σερβία.

Όπως και να ΄χει, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει δύο ευκαιρίες να πετύχει αυτό που έχασε το 1999 και να ανέβει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο βάθρο των νικητών ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας ότι το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο του Καζάν δεν ήταν «φωτοβολίδα».

Όπως φαίνεται και από το σκορ, το «κλειδί» της νίκης ήταν η άψογη αμυντική λειτουργία, ενώ στην επίθεση τα τρία γκολ του Γιάννη Φουντούλη ήταν ήδη περισσότερα απ΄όσα σημείωσαν συνολικά οι Ίβηρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 0-2, 1-1, 1-2, 0-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Φουντούλης (περιφέρεια), 0-2 Φουντούλης (περιφέρεια), 0-3 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 1-3 Μάγιαρακ (π.π.), 1-4 Μουρίκης (π.π.), 1-5 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 2-5 Μάγιαρακ (περιφέρεια), 2-6 Φουντούλης (π.π.).

Η εθνική είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω και τέσσερα γκολ από την περιφέρεια. Η Ισπανία είχε 1/11 με παίκτη παραπάνω και ένα γκολ από την περιφέρεια.

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Μαργκέτα (Σλοβενία)

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Γκαμπριέλ Ερνάντεθ): Αγκιλάρ, Μουνάριθ, Λόπεθ Εσκριμπάνο, Ρόκα, Μολίνα, Μινγκέλ, Σίρανι, Εσπανιόλ, Ταχούλ, Φερνάντεθ, Μάγιαρακ 2, Ετσενίκε, Λόπεθ Πινέδο

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος):
Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 3, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης