Κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή ο 33ος Μαραθώνιος Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες 5 χλμ –πρωί, απόγευμα-, 10 χλμ και παιδιών, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 15 βαθμούς το πρωί και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ στην εκκίνηση όλων των δρόμων θα έχουμε 43.000 δρομείς, εκ των οποίων οι 16.000 θα παραταχθούν στην εκκίνηση της Αυθεντικής διαδρομής με στόχο να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναμένεται να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε να τρέξουν ελίτ αθλητές. Ο νικητής του 2014 Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος μόλις πριν από δύο μήνες έτρεξε Μαραθώνιο στο Βερολίνο, θα πάρει μέρος και στην αυθεντική διαδρομή με στόχο να κάνει τρεις τις διαδοχικές του νίκες του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο (κέρδισε το 2013 και το 2014).

Εκεί θα είναι για να αγωνιστεί και ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο οποίος πλέον στρέφει την προσοχή του στο Μαραθώνιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο δεύτερος του περσινού αγώνα αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον εφετινό αγώνα. Ανταγωνιστικό ρόλο θα έχει και ο Μιχάλης Παρμάκης νικητής το 2010 και το 2012, όπως και ο Γιώργος Καραβίδας, ο οποίος πρώτευσε το 2007 και το 2008..

Την Αυθεντική Διαδρομή θα τρέξει και ο Δήμος Μαγγίνας, όχι όμως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά στο διεθνή αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις γυναίκες η Μάγδα Γαζέα θα επιδιώξει να κάνει 12 τα μετάλλιά της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ η Ουρανία Ρεμπούλη λιγότερο από δύο μήνες από τον αγώνα του Βερολίνου, όπου εξασφάλισε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, θα κάνει τον δεύτερο αγώνα της στην Αυθεντική Διαδρομή. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, ο αγώνας δεν ήταν στον προγραμματισμό της αλλά θα τρέξει γιατί την συγκινεί η συμμετοχή και ότι καλύτερο πετύχει.

Πολλοί Ελληνες πρωταθλητές θα τρέξουν στα 5 και 10χλμ., όπως η Αναστασία Καρακατσάνη και ο Κώστας Νακόπουλος οι οποίο κυριαρχούν τα τελευταία τρία χρόνια στα 10 χλμ και στα 5 χλμ αντίστοιχα της διοργάνωσης (κέρδισαν το 2012, 2013, 2014), η Αναστασία Μαρινάκου, ο Μάρκος Γκούρλιας, η Ελενα Φιλάνδρα, ο Ανέστης Παπούλιας κ.α.

Το πρόγραμμα:

07.45 5χλμ WIND

08.45 10χλμ WIND

09.00 Μαραθώνιος

09.15 Αγώνας παιδιών Εθνική Τράπε

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ιστορική διαδρομή, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι ρυθμίσεις ξεκινούν από σήμερα Σάββατο, καθώς, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τροχαία από τις 17.00 θα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος.

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

-07.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-08.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-09.15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

-09.05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. WIND με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης