Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2nd WTF Presidents Cup Europe G2 που έριξε αυλαία στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων την Κυριακή (30/4), μετά από τέσσερις ημέρες γεμάτες ταεκβοντό.

Συνολικά, η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση 22 μεταλλίων, ενώ την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών πήρε η εθνική ομάδα ανδρών του Ιράν με τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο. Ακολούθησαν η εθνική ομάδα της Τουρκίας (3-6-12) και η ομάδα της Σαμάρα από την Ρωσία (3-2-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2nd WTF Presidents Cup διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU), με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).

Το zougla.gr βρέθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και συνάντησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Νίκο Θωμαΐδη, την ασημένια Ολυμπιονίκη των Αγώνων της Αθήνας 2004, Έλλη Μυστακίδου, την πρωταθλήτρια Ανδριάνα Ασπρογέρακα και τον ομοσπονδιακό προπονητή, Νίκο Παπαδέα.

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαΐδης, στάθηκε στην σπουδαιότητα της διοργάνωσης, στην ευκαιρία που παρουσιάστηκε για τους Έλληνες αθλητές, στους επόμενους στόχους της Ομοσπονδίας αλλά και στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων που φιλοξένησε το τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Έλλη Μυστιακίδου τόνισε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση που διεξήχθη στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το Ταεκβοντό, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι Έλληνες αθλητές στα χρόνια της κρίσης δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις.

Τέλος, η Ανδριάνα Ασπρογέρακα και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νίκος Παπαδέας αναφέρθηκαν στο πλάνο τεσσάρων ετών που υπάρχει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την πρόκριση στο Ρίο που χάθηκε στις λεπτομέρειες και τον επόμενο στόχο που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Νότιο Κορέα τον Ιούνιο.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αθανασούλης
Τεχνική επιμέλεια: Αποστόλης Μαρούσης
Εικονοληψια: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης