Στην παράταση κρίθηκε ο πρώτος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας χάντμπολ των ανδρών, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 26-25 του Φίλιππου Βέροιας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό.

«Ήρωας» αναδείχτηκε για το «Δικέφαλο του Βορρά» ο Βεσελίνοβιτς, ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι στα 3΄΄ πριν τη λήξη του έξτρα χρόνου. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τελικό, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού ΧΑΝΘ-Πανελλήνιος, στον άλλο ημιτελικό, στο Κλειστό της Λευκόβρυσης Κοζάνης, όπου διεξάγεται το 15ο φάιναλ φορ του θεσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της νευρικότητας και του στόχου της παρουσίας στον τελικό του θεσμού, οι δύο αντίπαλοι επικεντρώθηκαν στην άμυνα, με αποτέλεσμα να κρατηθεί χαμηλά το σκορ στην αρχή.

Τα τέρματα των Δομπρή και Ζούλφιτς έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους τυπικά γηπεδούχους (3-1), ωστόσο ο «Δικέφαλος» ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε προβάδισμα με βραχεία κεφαλή με 7-6 και 10-9 στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Φίλιππος Βέροιας ανέκτησε το προβάδισμα τεσσάρων γκολ 15-11 και στο 46′ ο Αποστολίδης διαμόρφωσε το 18-13.

Ωστόσο, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη έκαναν την αντεπίθεσή τους σε αυτό το σημείο, ισοφάρισαν σε 18-18, 5 λεπτά πριν τη λήξη και εν τέλει ένα γκολ του Δομπρή και ένα του Μαστορογιάννη οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση (21-21).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον έξτρα χρόνο, ο Κοκκώνης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων με 24-22, ο Δομπρής ισοφάρισε 1,5 λεπτό πριν από το τέλος της παράτασης, το σκορ έγινε 25-25 και ο Πετρίδης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βεσελίνοβιτς, για το τελικό 26-25.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης