Ένας από τους πρωτεργάτες του χάντμπολ στην Ελλάδα, ο Τάσος Δανήλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, γεμίζοντας θλίψη την οικογένεια του αθλήματος και τους οικείους του, μεταξύ των οποίων και ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Μενέλαος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 30/9/1943 στην Αθήνα και ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό, πρώτα με το βόλεϊ και ύστερα με το χάντμπολ, το οποίο τελικά τον “κέρδισε”. Υπήρξε ο “θεμέλιος λίθος” της σπουδαίας ομάδας του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας τη δεκαετία του 1980, ως προπονητής της οποίας κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα.

Είχε κατακτήσει με την ίδια ομάδα το 1979 το διασυλλογικό τουρνουά κέντρου, που ουσιαστικά υπήρξε ο πρόδρομος του εθνικού πρωταθλήματος. Εργάστηκε επίσης στον Πανελλήνιο και την ομάδα των Σχολών Ξυνή, με την οποία πανηγύρισε το κύπελλο το 1995. Διετέλεσε επίσης ομοσπονδιακός τεχνικός, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου κατά το αρχικό στάδιο δημιουργίας της εθνικής ανδρών.

Η κηδεία του Τάσου Δανήλου θα γίνει αύριο το απόγευμα (5 μ.μ.), στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΟΧΕ εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ η ΔΕΠ αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης