Δύο πολύτιμους βαθμούς πέταξε στον… κάλαθο των αχρήστων ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι, για το νέο πρωτάθλημα της Super League.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως μοιραίο τον Πετρόπουλο, που αστόχησε σε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο 20λεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με γκολ του Βελάσκες στο 28’, εντούτοις ο Ντε Βινσεντι με ένα πανέμορφο τέρμα στο 45’ έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» αγωνίστηκε με 10 παίκτες για περίπου ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής στο 52’ του Κατσουράνη.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ, προκειμένου να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη.

Το «τριφύλλι» απείλησε πρώτο με τον Τοτσέ, ωστόσο το τελείωμα του Ισπανού ήταν κακό, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Η άνοδος του Σισοκό από την αριστερή πτέρυγα, μετά το 20ο λεπτό, έδωσε μεγαλύτερη πνοή στο «τριφύλλι» που άρχισε να πιέζει, ιδιαίτερα από την εκείνη πλευρά με τον Ιβοριανό άσο να κάνει ό,τι θέλει τους αντιπάλους του. 

Μάλιστα από ενέργεια του 26χρονου άσου στο 28΄ προήλθε το γκολ για του «πράσινους», με σκόρερ τον Βελάσκες. Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού που είχε προωθηθεί με ωραίο μονοκόμματο σουτ μετά τη σέντρα του Σισοκό έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΣ, που στα 45 λεπτά του πρώτου μέρους ήταν ακίνδυνος επιθετικά, κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου να ισοφαρίσει με το σπάνιας ομορφιάς γκολ του Ντε Βινσέντι μετά τη σέντρα του Πατσατζόγλου (1-1).

Με τις χειρότερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους «πράσινους», καθώς στο 52ό λεπτό, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κατσουράνη, που κάτι του είπε για ένα φάουλ που έκανε ο Τοτσέ.

Το ματς «πήρε φωτιά» στη συνέχεια, με τους Γιαννιώτες να χάνουν μοναδική ευκαιρία με τον Ίλιτς στο 56΄ σε άδεια εστία.

Στο 62’΄ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-1, ωστόσο η κεφαλιά του Φορναρόλι από το σημείο του πέναλτι πέρασε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75΄ ο Πετρόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία μετά το λάθος του Φεγκρούς, ενώ ο Έλληνας επιθετικός και στο 85΄ δεν μπόρεσε με προβολή από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-1 έως το τέλος.

Κίτρινες: Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Κατσουράνης, Φορναρόλι – Λίλα, Ντε Βινσέντι, Πατσατζόγλου


Κόκκινες
: Κατσουράνης (52΄)

 

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (73΄ Πετρόπουλος), Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Πίντο, Κατσουράνης, Βιτόλο, Μπαρμπαρούσης (57΄ Ζέκα), Σισοκό, Φορναρόλι, Τοτσέ (61΄ Μαυρίας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος (89΄ Ντάσιος), Μιχαήλ, Πατσατσόγλου, Τζημόπουλος (16΄ Κολοβέτσιος), Ίλιτς, Ντε Βινσέντι (77΄ Τζάνης), Βίλα, Γεωργίου, Τσουκαλάς.

Το γκολ του Βελάσκες:

Το γκολ του Ντε Βινσέντι:

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης