Αγωγή εναντίον της ΕΠΟ και τριών μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου άσκησε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου αξιώνει αποζημίωση ύψους 10 εκατ. ευρώ για υλική και ηθική βλάβη, έπειτα από την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση το περασμένο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, στον Μπέο είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ, ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής, για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Ο Αχιλλέας Μπέος στην αγωγή του θεωρεί παράνομη την καταδίκη του και χωρίς νόμιμη και επαρκή αιτιολογία τη σχετική απόφαση, το περιεχόμενο της οποίας θεωρεί συκοφαντικό για το πρόσωπό του.

Παράλληλα, αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα λειτουργίας της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού θεωρεί ότι οι σχετικές ρυθμίσεις που την αφορούν είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και δεν έχουν έγκυρη νομοθετική εξουσιοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης