Παρελθόν αποτελεί για την Εθνική Κροατίας ο Ιγκόρ Στίματς και αντικαταστάτης του στην «χρβάτσκα» είναι ο Νίκο Κόβατς, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Κύκνειο άσμα» για τον 46χρονο προπονητή στον πάγκο των Κροατών αποτέλεσε η ήττα από τη Σκωτία που στέρησε από τους Βαλκάνιους την απευθείας πρόκριση για το Παγκοσμιολ Κύπελλο του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια άσχημη ήττα. Πρόσφερα την παραίτηση μου στο πρόεδρο της κροατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ εξαιτίας των τελευταίων αποτελεσμάτων της ομάδας μας και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Δεν έχει σημασία που περάσαμε στα μπαράζ. Ήθελα να δείξω ήθος και ευθύνη και όποιος στην ομοσπονδία δεν πιστεύει στο έργο μου, θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει», δήλωσε ο Στίματς.

Το ΔΣ της κροατικής ομοσπονδίας συνεδρίασε για δύο ώρες και κατάληξε στην ομόφωνη απόφαση να αποδεχτεί την παραίτηση του Στίματς. «Η απόφαση δεν ήταν εύκολη γιατί ο Ιγκορ είχε την στήριξη του ΔΣ. Τη τεχνική ηγεσία θα αναλάβει προσωρινά με τη προοπτική να παραμείνει για περισσότερο καιρό, ο Νίκο Κόβατς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κροατικής ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόβατς διατέλεσε αρχηγός της Κροατίας και μέχρι πρότινος εργαζόταν ως προπονητής στην εθνική Ελπίδων.

Ο νέος τεχνικός της Κροατίας είχε διατελέσει αρχηγός της «χρβάτσκα» στο παρελθόν, ενώ μετρούσε 83 συμμετοχές και 15 γκολ με το εθνόσημο. 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης