Με γκολ του Ονουάτσι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην «Τούμπα», σε παιχνίδι για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Οι ακρίτες πανηγύρισαν την πρώτη φετινή εκτός έδρας επιτυχία και ανάγκασαν τον «Δικέφαλο» να υποχωρήσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ

Μετά το επιβλητικό 6-0 επί της Καλλιθέας για το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι που σκόραραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ονουάτσι, μετά τον συνδυασμό με τον Μαρίν, η ομάδα του Ουζουνίδη είχε χάσει κλασικές ευκαιρίες. Στο 28΄ ο Σμιθ και στο 31΄ ο σκόρερ προειδοποίησαν το «Δικέφαλο», ενώ στο 39΄ σε κεφαλιά του Μάνταλου ο Γλύκος βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι και να γλυτώσει το γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος του Λίνο και του Πάμπλο Γκαρσία (62΄) ανέβασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους που άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά. Στο 69΄ ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, στο 74΄ ο Λοντίγκιν κράτησε το μηδέν αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη και στο 78΄ πάλι ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κλασική ευκαιρία.

Οι Ακρίτες του Ουζουνίδη πέτυχαν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ενώ πανηγύρισαν ένα «διπλό» για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και τρεις εβδομάδες (2-1 τον Εργοτέλη στην Κρήτη, στις 4/1/2012).

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1 (Nova 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 45′ Ονουάτσι
39′ δοκάρι ο Μάνταλος

Κίτρινες κάρτες:
Κάτσε, Κατσουράνης – Ντιέ, Πάιτο, Γούτας

Κόκκινες κάρτες:


Διαιτητής:
Α. Γιάχος

Βοηθοί:
Ν. Φαντόπουλος, Χ. Σωτηρόπουλος

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Γλύκος, Σταφυλίδης (62′ Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ, Κάτσε (62′ Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος (79′ Πρίττας), Φλίσκας (60′ Βασιλακάκης), Σμίθ (83′ Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι.

Οι δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: «Θεωρώ ότι το πρώτο κομμάτι που μας έλειπε ήταν η ένταση, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Καλλιθέα. Ήταν από τα ματς που μπορούσες να χάσεις και να κερδίσεις. Το γιατί δεν είχαμε ένταση προσπαθείς να το εξηγήσεις, ίσως επειδή παίκτες όπως οι Λάζαρ, Κατσουράνης και Κωνσταντινίδης, που απείχαν για αρκετό διάστημα, μπορεί να υπάρχει μία κούραση πάνω τους. Αυτή ήταν μία εξήγηση που απλώς την σκεφτήκαμε. Στο δεύτερο μέρος περιμέναμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Είχαμε, όμως, αρκετή βιασύνη, στο δεύτερο μέρος βιαζόμασταν με αποτέλεσμα να δίνουμε αρκετές κόντρα επιθέσεις στον αντίπαλο. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρχε διάθεση, υπήρχε διάθεση αλλά έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι μπορούσαμε να το χάσουμε και να το κερδίσουμε. Πάντα όταν μία ομάδα έχει μεγαλύτερη κατοχή μπάλας τα λάθη είναι περισσότερα. Τώρα μπορεί σήμερα να ήταν και πιο πολλά, τα περισσότερα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε αρκετά εύκολα λάθος πάσες, αλλά ξαναλέω νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν πως δεν είχαμε την ένταση που περιμέναμε και η απόδοσή μας δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι από εδώ και πέρα φτιάχνετε ο ΠΑΟΚ. Θα έρθουν κάποιοι παίκτες όπως ο Κατσουράνης και ο Σίλντενφελντ στο επίπεδο που θέλουμε και θα δουλέψουμε για να αλλάξει και η εικόνα μας. Αλλά παιχνίδια με παρόμοια απόδοση τα κερδίσαμε, αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας και θα το ξεπεράσουμε. Είναι κακό το τάιμινγκ, θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με συνεχή ένταση, ειδικά οι καινούργιοι θα ταλαιπωρηθούν να φτάσουν εκεί. Εάν είμαστε καλά προπονημένοι και οι καινούργιοι μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως με βάσει το υλικό που έχουμε αυτή την στιγμή μας ταιριάζει καλύτερα αυτός ο σχηματισμός».

Μαρίνος Ουζουνίδης:
«Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αγωνιστήκανε, για την πειθαρχία που επιδείξανε και το ποδόσφαιρο που παίξανε. Δεν απειληθήκαμε, επιδιώξαμε να παίξουμε ψηλά και θα μπορούσαμε με μία καλύτερη πάσα να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε πιο εύκολη τη ζωή μας. Κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και πήραμε μία μεγάλη νίκη. Στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα γκολ πέναλτι, το διαχειρίστηκε καλά και ήταν άλλο παιχνίδι. Τώρα παίξαμε διαφορετικά, αυτό που θέλαμε ήταν να εμποδίσουμε τον ΠΑΟΚ να φτιάξει το παιχνίδι του. Από τη στιγμή που το κάναμε αυτό, είχαμε καλή μετάβαση στην επίθεση πήραμε δίκαια το παιχνίδι. Είναι μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μου. Το καλοκαίρι όταν σχεδιάζεις την ομάδα, κοιτάς αλλιώς τα πράγματα, δεν μας βγήκαν και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε πολλά. Απ` ότι φάνηκε δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός των παικτών για να έχουμε επιλογές που πρέπει. Από τη στιγμή που δεν μας πήγαν τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικό να προχωρήσουμε σε πολλές αλλαγές».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης