Για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του νέου του προπονητή, Φραγκίσκου Αλβέρτη θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή στο «Αμπντί Ιπεκτσί», απέναντι στην Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του TOP 16 της Euroleague.

Ο αγώνας είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμος για τους «πράσινους», οι οποίοι κινδυνεύουν με νέα ήττα να μείνουν εκτός πλέι οφ, με τον νέο τεχνικό τους να παραδέχεται στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πριν την προπόνηση ότι ο χρόνος είναι λίγος, επισημαίνοντας πάντως ότι όλοι θα προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω σε ταχύτητα και σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο αρχηγός των «πρασίνων», Δημήτρης Διαμαντίδης, ευχαρίστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει και να πάρει τη νίκη στην έδρα της Αναντολού Εφές.

«Η ανάληψη των καθηκόντων μου ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή», είπε αρχικά ο Αλβέρτης και συνέχισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αργύρη Πεδουλάκη για όλα όσα μας πρόσφερε. Εκτός από συνεργάτης είναι και φίλος. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και έχουμε επίγνωση της κατάστασης.

Συνεχίζω σαν προπονητής και μέχρι να τελειώσει η πορεία μας θα είμαι εδώ. Ο χρόνος και τα περιθώρια είναι λίγα, αλλά υπάρχει πίστη στην ομάδα και στα παιδιά. Μη λέμε πολλά, δουλεύουμε μέχρι το τέλος. Τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα. Η διοίκηση θέλει η ομάδα να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και αυτό θα κάνουμε. Όλοι έχουμε πράγματα στο μυαλό μας και πρέπει να προλάβουμε να τα κάνουμε και να δώσουμε το κάτι παραπάνω, ειδικά σε ταχύτητα και σκορ. Ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά δεν έχουμε επιλογή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης, είπε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του νέου προπονητή. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Θα κάνω ότι μου πει ο προπονητής.

Δεν αλλάζει κάτι, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τον προπονητή και να ακολουθούμε τις οδηγίες. Το κοινό καλό είναι η ομάδα και να παρουσιαστούμε καλύτεροι, με θετικά αποτελέσματα. Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό που αλλάζουμε προπονητή μέσα στη χρονιά. Είναι καινούργια εμπειρία, αλλά θα προσαρμοστούμε.

Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι. Η αναμέτρηση με την Εφές είναι μεγάλης σημασίας και πρέπει να πάρουμε τη νίκη μέσα στην έδρα της. Η τουρκική ομάδα ειναι πιο κάτω βαθμολογικά από εμάς, αλλά είναι δύσκολο. Όλες οι ομάδες Ευρωλίγκας είναι καλές. Αν δεν είσαι σοβαρός θα σου στοιχίσει, όπως έγινε με εμάς στον αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα».

Τέλος, μιλώντας για τον Πεδουλάκη, ανέφερε: «Ο κόουτς ανέλαβε σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς είχε κατακτήσει τα πάντα. Ο Πεδουλάκης είχε το σθένος να πάρει την ομάδα και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Κυπέλου και του Πρωταθλήματος, ενώ είχε και καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Τον ευχαριστούμε, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και πρέπει να συνεχίσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης