Μπορεί η Μενέλια Κοντοστέργιου και η Λαμπρίνα Τσάκαλου να πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας από πέντε γκολ (όπως και η Μούρνου), ωστόσο η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ γυναικών έμεινε εκτός τελικού στο Τσάλεντζ Τρόφι, το οποίο φιλοξενείται στη Λάρισα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπέστη οδυνηρή ήττα από το Ισραήλ με 24-23 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 20-20), στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, και πλέον αύριο στις 16:00 θα διεκδικήσει την τρίτη θέση, με αντίπαλο το Βέλγιο που ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό από τη Βουλγαρία με 27-23.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 13-11 στο ημίχρονο και ξέφυγε ακόμη και με τέσσερα γκολ (16-12 και 17-13), όμως ο τραυματισμός και η αποχώρηση της Μούρνου την αποσυντόνισε και επέτρεψε στις Ισραηλινές να ισοφαρίσουν.

Στην τελευταία επίθεση η Στουγαννίδου «σημάδεψε» το δοκάρι κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Τσακάλου και Στουγιαννίδου δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ το Ισραήλ είχε 4/4, παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Πολυτιμότερη παίκτρια της «γαλανόλευκης» αναδείχθηκε η Λαμπρίνα Τσακάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 2, Χρυσή, Κοντοστέργιου 5, Ανδρίτσου 1, Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 5, Μανδά, Στουγιαννίδου, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου, Τσάκαλου 5, Μασμανίδου 3, Λάμπρου, Κωστοπούλου 2, Παπαδοπούλου.

ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ 4, Μπεν Σχοσχάν, Κόχεν 4, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν 3, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ, Βακράτ 9, Μπεν Ιτζχάκ, Ιζάκ 2, Τούργκεμαν 2, Αμίνοφ.

Παρατηρητές: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Φουλεόβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Καβέρινα- Σλιέπτσκοβα (Ουκρανία), δίλεπτα: 2-2, πέναλτι: 4/6-7/7.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης