Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η καθ΄όλα επιτυχημένη πορεία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Νέων στο Μουντιάλ της Τουρκίας.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, ηττήθηκε την Τρίτη στην πόλη Γκαζιαντέπ με 3-1 σκορ από το Ουζμπεκιστάν και ως εκ τούτου αποκλείστηκε από τα προημιτελικά, αποχαιρετώντας έτσι τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ουζμπέκοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 26′ με τέρμα του Μαχστάλιεφ, ωστόσο ο Σταφυλίδης έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 33′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο διαιτητής του ματς έδωσε δύο πέναλτι (το πρώτο το… εφηύρε) στην αντίπαλο της Εθνικής μας, που μετουσιώθηκαν σε γκολ από τους Σεργκέεφ (62′) και Ραχμάνοφ (83′).

Μάλιστα στην πρώτη παράβαση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουρμπέλης, αφήνοντας έτσι τη «γαλανόλευκη» με 10 παίκτες.

O αγώνας

Πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή τους στο τουρνουά, οι «υπνωτισμένοι» διεθνείς βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή του σκορ μετά το γκολ του Μαχστάλιεφ στο 26ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση ήταν πάντως άμεση και το 1-1 γεγονός επτά λεπτά αργότερα, με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σταφυλίδης, ύστερα από ανατροπή του Διαμαντάκου.

Όλα φάνηκε λοιπόν ότι θα πάρουν το δρόμο τους, καθώς αν και μέτρια η Ελλάδα δεν δεχόταν πίεση και διατηρούσε την πρωτοβουλία.

Μια ακατανόητη απόφαση του διαιτητή, όμως, που υπέδειξε ένα «κατά φαντασίαν» πέναλτι σήμανε νέα «ψυχρολουσία» για τους διεθνείς, αφού εκτός του 1-2 με την εύστοχη εκτέλεση του Σεργκέεφ, έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη.

Το «κακό» ολοκληρώθηκε στο 83΄ με νέο πέναλτι του Ραχμάνοφ, στο οποίο υπέπεσε ο Κωνσταντινίδης ύστερα από λάθος του Μπουγαΐδη.

Η αποβολή του Γιουλντάσοφ στο 86΄ δεν άλλαξε κάτι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 3-1 και οι Ουζμπέκοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Την πρόκριση στους «8» εξασφάλισε και η Ισπανία, που νίκησε με ανατροπή το Μεξικό 2-1 (74΄ Ντέρικ, 90΄ Γέσε – 2΄ Γκονζάλες).

Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν 1-3

Γκολ: 33′ πεν. Σταφυλίδης – 27′ Μακστάλιεφ, 63′ πεν. Σεργκέεφ, 83′ πεν. Ρακμάνοφ

Κίτρινες: Κουρμπέλης – Γιουλντάσοφ, Ραχμάνοφ 

Κόκκινες: Κουρμπέλης (δεύτερη κίτρινη) – Γιουλντάσοφ (δεύτερη κίτρινη) 

Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (59′ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68′ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73′ Ράνος), Διαμαντάκος.

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Πέλκας, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Λυκογιάννης, Κούρος, Γούτας.

Ουζμπεκιστάν:
Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ρακμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μακστάλιεφ, Κόζακ (81′ Ουρινμπόεφ), Τουράποφ, Σεργκέεφ (84′ Κακίμοφ), Ουμπαγντουλάεφ, Σαρμπικοντιάεφ.

Στον πάγκο:
Μασαρίποφ, Γιουσούποφ, Τουρσουνμπάεφ, Καπάντζε, Σανακούλοφ, Αμπντουλάγιεφ, Μιρσοάτοφ, Ισκαντέροφ.

(Το εύστοχο πέναλτι του Σταφυλίδη)

(Το δεύτερο πέναλτι του Ουζμπεκιστάν)

(Το πρώτο εύστοχο πέναλτι του Ουζμπεκιστάν)

(To γκολ του Μακστάλιεφ)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης