Ο Γιούργκεν Κλοπ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στην οποία επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από την διοίκηση της Ντόρτμουντ να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Γερμανός προπονητής τόνισε ότι δεν νιώθει πλέον ως ο κατάλληλος άνθρωπος να οδηγήσει τους Βεστφαλούς και σχολίασε:

«Κανένας δεν πρέπει να είναι ευγνώμων απέναντί μου. Ήταν μια σχέση τίμια, στην οποία και οι δύο πλευρές έδωσαν και πήραν. Όπως σας είχα πει πολλές φορές, θα ενημέρωνα τους υπεύθυνους για την στιγμή που θα ένιωθα ότι δεν είμαι πια ο κατάλληλος προπονητής για αυτή την θαυμάσια ομάδα. Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι απόλυτα σωστή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Γιοακίμ Βάτσκε, ο οποίος είπε: «Συζητήσαμε τις προηγούμενες μέρες με τον Γιούργκεν και αποφασίστηκε ότι το φινάλε της σεζόν θα ολοκληρωθεί η συνεργασία μας. Γιούργκεν, έχεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη του συλλόγου. Θα μείνει για πάντα η φιλία που αναπτύξαμε».

Ο Κλοπ, που πήρε το λόγο ανέφερε: «Επέλεξα αυτή τη στιγμή ν’ ανακοινώσω το φινάλε, γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλές αποχωρήσεις παικτών την τελευταία στιγμή και μπορεί να μην προλάβαινε η διοίκηση να καλύψει το κενό. Είναι η περίοδος που γίνεται ένας προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή.

Πιστεύω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση και ο σύλλογος αυτός αξίζει να τον κατευθύνει ένας προπονητής που θα είναι 100% ικανός να το κάνει και θα ταιριάζει στην ομάδα. Χρειάζεται μια αλλαγή η Ντόρτμουντ. Έχω ακόμα ένα όνειρο με τη Μπορούσια. Να τερματίσουμε όσο το δυνατόν σε καλύτερη θέση. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για φέτος, αφού έχουμε ακόμα ορισμένες εβδομάδες αγωνιστικής δράσης. Ο σύλλογος πρέπει να κοιτάξει και να επενδύσει για το μέλλον, δίχως απλά να γυρίζει για να κοιτάξει πίσω στο παρελθόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα δημοσιεύματα που έχουν δει από το πρωί το φως της δημοσιότητας τα οποία τον φέρουν να έχει συμφωνήσει με σύλλογο από την Αγγλία, σημείωσε: «Δεν έχω έρθει σε επαφή με καμία άλλη ομάδα, όμως δεν σκοπεύω να μείνω και χωρίς δουλειά για πολύ καιρό».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης