Στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας χτυπάει από σήμερα η καρδιά του Παγκρατίου, με τη διεξαγωγή του 5ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος, στο οποίο θα συμμετάσχουν 600 αθλητές και αθλήτριες από 27 χώρες.

Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα το απόγευμα (19.30), ενώ νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει οι αγώνες όλων των κατηγοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποστολές βρίσκονται ήδη στην πανέμορφη περιοχή της Λακωνίας, ενώ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από πολυπληθής ομάδα που προετοιμάστηκε υπό την εποπτεία του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Λάγγη και των σωματειακών προπονητών.

Η τελετή έναρξης, την οποία έχει αναλάβει ο Δήμος Ευρώτα που είναι συνδιοργανωτής των αγώνων, θα περιέχει ένα «πάντρεμα» της αρχαίας με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Το Παγκράτιο άλλωστε ξεκίνησε από την αρχαιότητα στη χώρα μας και ιδιαίτερα από την αρχαία Σπάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση θ’ αρχίσει με ένα πολυ-πολιτισμικό υπερθέαμα και θα ακολουθήσει η παρέλαση των σημαιοφόρων των ομάδων.

Στη συνέχεια, οι θεατές θα ταξιδέψουν πίσω στην αρχαία Ελλάδα, θα ανακαλύψουν τον χορό των αρχαίων Παγκρατιαστών, μέσα από ένα καλλιτεχνικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κονιδάρη και με τη συμμετοχή των αθλητών του Α.Σ. Νικοκλή.

Η τελετή έναρξης θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και τη συμμετοχή 70-80 χορευτών από τον Χορευτικό Σύλλογο Σκάλας.

Συμμετέχει, επίσης, η ένωση Ποντίων Σουρμένων με 15 άτομα και η χορευτική ομάδα Angel DanceSport Academy με 6-8 άτομα του Παναγιώτη Μπραντίτσα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχει παραδοσιακή ελληνική μουσική από οργανοπαίχτες, υπό τους ήχους της λύρας και του μπουζουκιού.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης