Έτοιμος να λάβει μέρος σε 8 τελικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι ο Μάικλ Φελπς.

Ο κορυφαίος κολυμβητής του πλανήτη έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή του σε τέσσερα αγωνίσματα στο Λονδίνο (επτά συνολικά με τις σκυταλοδρομίες), ενώ διεκδικεί και τη συμμετοχή του στα 100μ. πεταλούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 200μ. μικτή ατομική, ο Αμερικανός τερμάτισε πρώτος με 1:54.84, μπροστά από το μεγάλο αντίπαλό του, Ράιαν Λόχτε. Ο τελευταίος έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε τέσσερα αγωνίσματα.

Η Τζέσικα Χάρντι πήρε την πρώτη θέση στα 100μ. ελεύθερο και θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς δεν συμμετείχε στο Πεκίνο όταν βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία κλενβουτερόλη, στους αγώνες πρόκρισης των ΗΠΑ του 2008.

Επίσης στο ίδιο αγώνισμα προκρίθηκε και η 17χρονη Μίσι Φράνκλιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύο φορές αργυρή Ολυμπιονίκης, Άλισον Φέλιξ, αναδείχτηκε νικήτρια στον τελικό των 200μ. των Ολυμπιακών “trials” των ΗΠΑ σημειώνοντας την 6η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών (21.69) και καλύτερη τα τελευταία 14 χρόνια. Η Φέλιξ εξασφάλισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν που της το στέρησε σε Πεκίνο και Αθήνα.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης