Η δεύτερη μέρα της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας έχει άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Εν αναμονή του Πογιέτ, η  ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ξάνθη (15:30, OTE Sport 3) στα Πηγάδια με τον Στέλιο Μανωλά να αφήνει εκτός 19αδας τον Χρήστο  Αραβίδη που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Απών είναι κι ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος (είχε συμπληρώσει κάρτες στο περυσινό παιχνίδι με τον Ολυμπικαό). Παράλληλα, για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν οι νεαροί Κώστας Γαλανόπουλος και Ανδρέας Βλαχομήτρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περιορισμένο ροτέισον θα προχωρήσει ο Ιγκόρ Τούντορ στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξενεί τον Πανθρακικό στην Τούμπα, (17:15, OTE Sport 1).

Ο Κροάτης τεχνικός θα κρατήσει τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαλεζά, Σκόνδρα και Βίτορ να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Σάμπο και Χαρίσης, ενώ οι Κοροβέσης και Γκολάσα θα αγωνιστούν ως φουλ μπακ. Οι Μακ και Πέλκας θα κινούνται πίσω από τον επιθετικό που δεν θα είναι άλλος από τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Όλσεν, Κόστα, Γκολάσα, Τζιόλης, Σαββίδης, Αντόνις, Ζάιρο και Ροντρίγκες. Ο 37χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κωνσταντινίδη, Κίτσιου, Μυστακίδη (ατομικό πρόγραμμα), Λέοβατς (θεραπεία λόγω επιβάρυνσης), Μπερμπάτοφ (με άδεια στη Βουλγαρία), Κάτσε και Τσίμιροτ. Μοναδική Εξαίρεση αποτελεί ο Τζαβέλλας, που παρότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα δεν είναι στην αποστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο,  ο Μάρκο Σίλβα θα κάνει εκτεταμένο rotation στον αγώνα με τον Πλατανιά, (19:30 OTE Sport 1).

Ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε την αποστολή, με τους Ντομίνγκες, Πάρντο να είναι μέσα από τους βασικούς, όπως και οι Σαλίνο, Φινμπόγκασον, Ντα Κόστα που επίσης έχουν κάποιες συμμετοχές.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι όσοι δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και θα πάρουν την ευκαιρία τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η αποστολή: Αυλωνίτης, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Φινμπόγκασον, Γιαννιώτας, Ερνάνι, Χουτεσιώτης, Καπίνο, Κολοβός, Λάτσι, Πάρντο, Σάλιακας, Πουλίδο, Σαλίνο, Τσιμίκας, Τζανδάρης, Βούρος, Ζντιέλαρ.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο στις 17.15 (OTE Sport 1) τον Λεβαδειακό με στόχο μια νίκη που θα τον θέσει επικεφαλής στη βαθμολογία μετά και την ισοπαλία της Κέρκυρας με την Παναχαϊκή.

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να κάνει ροτέισον προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες που έχουν συνεχόμενους αγώνες αλλά παράλληλα να δώσει χρόνο και σε όσους δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά.

Γι’ αυτό άλλωστε αποκλείστηκαν από την αποστολή οι βασικοί την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα αλλά και σε όλα τα τελευταία ματς Ζέκα, Καρέλης, Νάνο, Ατζαγκούν και Αμπέντ.Τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ενδεκάδα είναι ο Βέμερ, ο οποίος επανακάμπτει έπειτα από δύο μήνες, ο Νίνης που θα πάρει φανέλα βασικού έπειτα από αρκετό καιρό μαζί με τον Χουχούμη, όπως και ο Κλωναρίδης που δεν έχει αγωνιστεί στην αρχική ενδεκάδα σε κανένα ματς πρωταθλήματος.

Επίσης στο τέρμα αναμένεται να παίξει ο Κοτσόλης, στο κέντρο της άμυνας ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Κουτρουμπή ελλείψει άλλων λύσεων (θα πάρει ανάσες και ο Ταυλαρίδης), στην επίθεση ο Πέτριτς, ενώ διεκδικούν τρεις θέσεις οι Λαγός, Λουντ, Πράνιτς, Καλτσάς και ο νεαρός Βασίλης Αγγελόπουλος, αναλόγως με το σχήμα που θα επιλεγεί.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης