Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην αρχική ενδεκάδα των «μπλε» από το 2004 που πήγε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έως την περασμένη σεζόν.

Με την επιστροφή, όμως, του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Τσέχος ενδέχεται να χάσει την θέση του κάτω από τα δοκάρια, αφού ο Βέλγος συμπαίκτης του είναι σε τρομερή κατάσταση, ενώ ο προπονητής τους, Ζοσέ Μουρίνιο, χαρακτήρισε πρόσφατα τον Κουρτουά ως τον καλύτερο νεαρό τερματοφύλακα στον κόσμο. Ο Τσεχ με δηλώσεις που έκανε στην προετοιμασία της ομάδας στην Αυστρία έδειξε ότι γνωρίζει πως θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός φέτος για την θέση του βασικού τερματοφύλακα και πως είναι αποφασισμένος να παλέψει για να παραμείνει το Νο1 στην Τσέλσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος γκολκίπερ δήλωσε: «Κάθε χρόνο υπάρχει μια πρόκληση. Αυτή είναι πως, αν θες να είσαι βασικός, θα πρέπει να είσαι καλύτερος από τους συμπαίκτες σου. Δεν θέλω να είμαι στον πάγκο και γι’ αυτό θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.

Δεν θέλω, όμως, να μιλάω με υποθέσεις, καλύτερα να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει. Προφανώς και ο Μουρίνιο είναι αυτός που θα αποφασίσει με ποιους θα παραταχθεί η ομάδα του στον πρώτο αγώνα και γενικά σε οποιοδήποτε αγώνα. Αλλά οι παίκτες πρέπει να δείξουν στον προπονητή πως είναι έτοιμοι και να τον «αναγκάσουν» να διαλέξει αυτούς. Δεν διαφέρω από τους άλλους και κάνω ό,τι μπορώ για να διαλέξει εμένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης