Ο Γενς Κέλερ δήλωσε αισιόδοξος ότι και τη φετινή σεζόν η Σάλκε θα καταφέρει να κάνει καλή πορεία στο Τσαμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής των «βασιλικών μπλε» τόνισε ότι η ομάδα παίζει κόντρα στον ΠΑΟΚ και όχι κόντρα στον πρώην προπονητή της Σάλκε και νυν του «Δικεφάλου του Βορρά», Χουμπ Στέφενς.

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Παίζουμε σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, πετύχαμε τους στόχους μας πέρυσι και θέλουμε και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ξέρουμε τη δύναμή μας. Πέρυσι εμφανιστήκαμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε και φέτος το ίδιο. Παρακολουθώντας τον ΠΑΟΚ διαπιστώσαμε πως είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζουν, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για μια καλή και ενισχυμένη ομάδα. Διαθέτει παίκτες με διεθνή εμπειρία, είναι μία πολύ καλή ομάδα. Δεν ήταν χειρότερος από τη Μέταλιστ. Ήταν ισότιμος. Έχασε δύο σίγουρες ευκαιρίες, δεν είναι ότι δεν έπαιζε καλά απέναντι στους Ουκρανούς. Έχουμε δουλέψει μια χρονιά για τα παιχνίδια μαζί του και θέλουμε να έχουμε ξανά τις εμπειρίες που είχαμε πέρυσι. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το δικό μας ρυθμό», είπε ο Κέλερ και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν παίζει η Σάλκε εναντίον του Χουμπ Στέφενς, αλλά η Σάλκε εναντίον του ΠΑΟΚ. Ολα τα υπόλοιπα θα τα πούμε αύριο στο γήπεδο. Είχαμε καλή σχέση με τον Χουμπ Στέφενς, όταν ήταν στη Σάλκε εγώ ήμουν στην ομάδα κάτω των 17 ετών. Όταν συναντιόμασταν συζητούσαμε, δεν έχω πλέον συνεχή επαφή μαζί του».

Για την απουσία του Κλάας-Γιάν Χούντελααρ, σημείωσε: «Ο Χούντελααρ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, είχε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και ήταν ένας από τους παίκτες που ξεκίνησαν πολύ καλά. Ο Ανταμ Σάλαϊ είναι μια καλή εναλλακτική φέτος. Με το Αμβούργο και με τη Βόλφσμπουργκ έδειξε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και μπορεί να αντικαταστήσει τον Χούντελααρ. Είναι εξαιρετικός επιθετικός, βέβαια, ο Χούντελααρ, με πολύ καλά ποσοστά, σκόραρε και στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ. του πρωταθλήματος). Ξέρουμε ότι στον ΠΑΟΚ ο Λούκας είναι πολύ επικίνδυνος. Γενικά ο ΠΑΟΚ έχει ψηλούς και δυνατούς παίκτες που τρέχουν στη φάση. Το ξέρουμε ότι στην άμυνα δεν κάναμε καλή δουλειά στους τελευταίους αγώνες, αλλά είναι κάτι που θα το κάνουμε πολύ καλύτερα αύριο».

Για το ξεκίνημα της Σάλκε στην Μπουντεσλίγκα, ανέφερε: «Κάναμε κάποια πράγματα σωστά με τη Βόλφσμπουργκ, δεν ήμασταν 90 λεπτά η κατώτερη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η πτώση, το ίδιο συνέβη και με το Αμβούργο. Δεν καταφέραμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 90 λεπτά και αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Εχουμε ενισχύσει την ομάδα μας, έχουμε δύο τραυματισμούς που θα κρατήσουν για καιρό. Δεν θέλουμε να αρχίσουμε να γκρινιάζουμε φέτος. Πρέπει να σταθούμε στην άμυνα πιο καλά. Αλλά δεν μας αφορά μόνο η άμυνα. Μας ενδιαφέρει όλη η ομάδα. Πρέπει και στο κέντρο να κινούμαστε δεμένα προς την επιθετική γραμμή. Μπροστά πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά και το πρόβλημα αυτό το είχαμε στα δεύτερα ημίχρονα ως τώρα. Με τον Νόιστεντερ και τον Τζόουνς έχουμε καταφέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο Γκορέτζκα είναι μια εναλλακτική λύση, αλλά θεωρώ ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να τον βάλω από την αρχή στο παιχνίδι. Τον είχαμε βάλει στο δεύτερο ημίχρονο με το Αμβούργο και είχε λίγο άγχος μπροστά σε 60.000 οπαδούς της ομάδας. Είδαμε τι μπορεί να κάνει, θα τον προετοιμάσουμε ώστε να γίνει ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Ο Φαρφάν είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ηταν άρρωστος 7-8 μέρες, άλλα έκανε τρεις μέρες προπόνηση. Με τη Βόλφσμπουργκ είχε έρθει από την Κορέα και ήταν επηρεασμένος από το ταξίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μπένεντικτ Χέβεντες: «Είναι δυνατή ομάδα ο ΠΑΟΚ και μας προβληματίζει. Ηταν ισότιμος με τη Μέταλιστ. Θα μπούμε με αυτοπεποίθηση στο αυριανό παιχνίδι και έχουμε καλές πιθανότητες να το κερδίσουμε».

Για το ότι η Σάλκε βρίσκει απέναντί της τον πρώην προπονητή της, είπε πως «παίζει η Σάλκε εναντίον του ΠΑΟΚ και όχι εναντίον του Χουμπ Στέφενς. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε. Είναι μεγάλη χαρά που αντιμετωπίζουμε τον παλιό προπονητή μας, αλλά θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε», ενώ σε σχόλιο που του ζητήθηκε για τον Χουμπ Στέφενς σε σχέση με τον τωρινό προπονητή της Σάλκε, Γενς Κέλερ, επισήμανε: «Είναι διαφορετικός προπονητής. Δεν παίζει ρόλο ότι παίζουμε εναντίον του Στέφενς. Παίζει ρόλο ότι παίζουμε εναντίον του ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε πάση θυσία».

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται η Σάλκε απάντησε: «Η ομάδα είναι πλήρως αποδοτική και η σχέση μας με τον προπονητή συνεχίζει να είναι καλή. Δε βλέπω κανένα εσωτερικό πρόβλημα. Αποφεύγω να διαβάζω τις εφημερίδες, γιατί δεν υπήρχαν πολλά θετικά νέα τελευταία. Την Κυριακή που κάναμε την ανάλυση του αγώνα, ξεκαθαρίσαμε το θέμα. Προβλήματα στην ομάδα, δεν υπάρχουν».

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης