Γραφικότης. Η Ελλάδα, ένα ποδοσφαιρικό ναυάγιο, μία εθνική να την βλέπεις και να φτύνεις, χειρώτερη και από τις ασθενέστερες της ομάδες, έχει την απαίτηση να πάει στο μουντιάλ. Που σ’ αυτή τη δόση θα παιχθεί στη Βραζιλία. Μιλάμε για πρόκληση.

Για εμάς τις παληοσειρές στη μπάλλα έχει μία ιερότητα η Βραζιλία. Εκπροσωπεί το φυσικό ποδόσφαιρο, αυτό που γεννήθηκε στις αλάνες, στις φτωχογειτονιές κι όχι στις σύγχρονες ακαδημίες. Στα φυτώρια και τα τμήματα υποδομής, με επιστημονικό προσωπικό και μέσα υψηλής τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο μέγιστοι των γηπέδων είναι ο Βραζιλιάνος Πελέ και ο Αργεντινός Μαραντόνα. Καθόλου τυχαίο. Νοτιοαμερικανοί. Λατινικής σχολής. Ας λέει η Αγγλία ότι αυτή ανεκάλυψε το ποδόσφαιρο και το διέδωσε σ’όλον τον κόσμο.

Είμαστε λάτρεις του βασιληά, του ποδοσφαίρου. Το θέλουμε αρτίστικο και λυτρωτικό. Όχι αντιποδοσφαιρικό, αμυντικό και καταστροφικό. Τεχνοκρατικό, τρεχαλητό περισσότερο οι παίκτες από το τόπι.

Γιατί να θέλουμε την Ελλάδα, που κακοποιεί, που ασχημονεί ξεδιάντροπα σ’ όλα τα ματς, να είναι παρούσα στη γιορτή του ποδοσφαίρου, το 2014; Έλληνες είμαστε, όμως όχι και εχθροί του ποδοσφαίρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. θα μάθουμε από τη Ζυρίχη ποιος θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδος στα δύο παιχνίδια μπαράζ που θα δώσουν την πρόκριση στα τελικά του μουντιάλ.

ΜΕ ΠΟΙΑ ομάδα και γιατί να κληρωθεί η Ελλάδα εύχεται ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης