O Παναθηναϊκός κατέβαλε υπερπροσπάθεια την Πέμπτη στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», εντούτοις δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από το Λονδίνο, που θα του έδινε την πρόκριση για τους «32» του Europa League.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα ηττήθηκε με 3-1 από την Τότεναμ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων κι έτσι γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι σε μία αρκετά ποιοτική ομάδα, είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο δεν τις αξιοποίησαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη-πρόκριση.

Μοιραίος για το «τριφύλλι» ήταν ο Χοσέ Τοτσέ, ο οποίος σπατάλησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Ο αγώνας

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ο Παναθηναϊκός, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να δίνει φανέλα βασικού στους: Καρνέζη (τερματοφύλακας) Σεϊταρίδη (δεξί μπακ) Τριανταφυλλόπουλο-Βύντρα (κεντρικό αμυντικό δίδυμο) Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ), Βιτόλο-Σο (τα δύο αμυντικά χαφ) Ζέκα (δεξί εξτρέμ), Σισοκό (επιτελικός μέσος), Μαυρία (αριστερό εξτρέμ) Τοτσέ (επιθετικός). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα ο Βίλας Μπόας παρέταξε την ομάδα του σε 4-4-2 σύστημα, με τους Φρίντελ, Ντέμπσει, Βερτόνχεν, Λένον (87′ Λίβερμορ), Αντεμπαγιόρ, Νόουτον, Ντεφόε, Γουόκερ, Σάντρο, Κολκερ, Κάρολ να συνθέτουν την 11αδα των «πετεινών».

Το έργο του «τριφυλλιού» ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολο, μιας και ήταν υποχρεωμένο να πάρει τη νίκη στην έδρα μίας ομάδας, που αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και έχει στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Πάντως οι «πράσινοι», όπως δήλωσε και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, πριν το ματς, ήταν διατεθειμένοι να παίξουν τα ρέστα τους προκειμένου να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούσαν.


Ο Μαυρίας σε μία από τις πολλές μονομαχίες του

Από την αρχή του ματς ο Παναθηναϊκός μπήκε με ξεκάθαρη τακτική: να μην απειληθεί η εστία του και στη συνέχεια να ψάξει το γκολ σε κάποια αντεπίθεση.

 

Έτσι λοιπόν οι παίκτες του «τριφυλλιού» περίμεναν τους «πετεινούς» κάτω από τη μεσαία γραμμή με σκοπό να μην τους επιτρέψουν να μπουν απειλητικά στην περιοχή του Καρνέζη και σ’ αυτό το κομμάτι τα κατάφερναν περίφημα στο πρώτο 25λεπτο του ματς.

 

Μάλιστα οι «πράσινοι», κόντρα στη ροή του ματς, είχαν… χρυσή ευκαιρία να βρεθούν μπροστά στο σκορ, εντούτοις ο Τοτσέ την πέταξε στον… κάλαθο των αχρήστων.

Πιο συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό, από μία στημένη φάση ο Ισπανός στράικερ έπειτα από έξυπνη μεταβίβαση του Σεϊταρίδη,  έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

 

Σα να μην έφτανε αυτό οι παίκτες της ελληνικής ομάδας βρέθηκαν να πίσω στο σκορ, καθώς στην πρώτη αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟ στο 29ο λεπτό ο Αντεμπαγιόρ πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη και έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

 

Στην επανάληψη οι περισσότεροι θα περίμεναν τον Παναθηναϊκό να πετάξει «λευκή πετσέτα» στον αγωνιστικό χώρο. Τουναντίον…

 

Ο… μοιραίος του ΠΑΟ στο αποψινό ματς, Χοσέ Τοτσέ

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και με… μπροστάρη τον Ζέκα  και τους Σπυρόπουλο και Μαυρία να κρατούν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, υπήρξε πλήρη ανατροπή σκηνικού του ματς.

 

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν την τύχη με το μέρος τους στο 49ο λεπτό, καθώς ο Ντεφόε έκανε το σουτ, βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη.

 

Ο Παναθηναϊκός, μη έχοντας να χάσει τίποτα, συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και ευτύχησε στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια να ισοφαρίσει.

 

Αυτό συνέβη στο 54ο λεπτό, όταν μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Ζέκα έπιασε την κεφαλιά ανάγκασε τον Φρίντελ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, κάνοντας τους περίπου 2.000 φίλους του να παραληρούν στις εξέδρες.

 

Οι «πράσινοι» με τη ψυχολογία στα ύψη συνέχισαν να κοντράρουν στα ίσια την Τότεναμ και στο 70ο λεπτό… φλέρταραν με το 1-2. Εντούτοις ο Τοτσέ, που βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά, δεν αξιοποίησε την ευκαιρία, αφού, όντας σε πλεονεκτική θέση από την μικρή περιοχή, πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια οι παίκτες του «τριφυλλιού» είδαν να εφαρμόζεται, εις βάρος τους, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που αναφέρει ότι όποιος δεν πετυχαίνει γκολ, εν τέλει το δέχεται.

 

Oι παίκτες του ΠΑΟ χειροκροτούν τους περίπου 2.000 οπαδούς τους

Στο 76ο λεπτό η Τότεναμ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα με ένα τυχερό γκολ, καθώς μετά από κεφαλιά του Ντέμπσεϊ η μπάλα βρήκε αρχικά το οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά της χτύπησε στην πλάτη του Καρνέζη, και κατέληξε στα δίχτυα (2-1).

 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και μάλιστα είδαν το ματς να τελειώνει στο 82΄,  όταν ο Ντεφόε, μετά την ασίστ του Λένον, πλάσαρε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Τότεναμ- Παναθηναϊκός 3-1

Γκολ: 29′ Αντεμπαγιόρ, 76′ Ντέμπσεϊ, 83′ Ντεφόε- 53′ Ζέκα

Κίτρινες: Νόουτον – Σπυρόπουλος

Τότεναμ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Φρίντελ, Ντέμπσει, Βερτόνχεν, Λένον (87′ Λίβερμορ), Αντεμπαγιόρ, Νόουτον, Ντεφόε, Γουόκερ, Σάντρο, Κολκερ, Κάρολ.

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο (60′ Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα, Μαυρίας (84′ Φορναρόλι), Σισοκό, Τοτσέ (75′ Πετρόπουλος).

Το γκολ του Αντεμπαγιορ:

Το γκολ του Ζέκα

Το γκολ του Ντέμπσεϊ

Το γκολ του Ντεφόε

Η τελική βαθμολογία του ομίλου
Λάτσιο 12 (9-2)
Τότεναμ 10 (8-4)
Παναθηναϊκός 5 (4-11)
Μάριμπορ 4( 6-10)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης