Στον θρόνο του βρίσκεται ξανά ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός πέρασε άνετα στον τελικό του τουρνουά στο Πεκίνο και ταυτόχρονα εξασφάλισε την άνοδό του στην κορυφή της κατάταξης.

Με την κατάσταση όπου βρίσκεται φέτος, ήταν αδύνατο να μην ανέβει στο Νο 1 και, όπως αναμενόταν, τα κατάφερε. Από το πρωί του Σαββάτου ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ακόμα και αν δεν χρειάστηκε να μοχθήσει πολύ γι’ αυτό στον τελευταίο του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ημιτελικό του Πεκίνου, ο Τόμας Μπέρντιχ παραιτήθηκε νωρίς νωρίς λόγω τραυματισμού, ο Ράφα πέρασε στον μεγάλο τελικό, και αυτό του ήταν αρκετό για να ξαναδεί πρώτο το όνομά του (επίσημα από τη Δευτέρα), ακόμα και αν χάσει το τρόπαιο από τον Τζόκοβιτς (σ.σ.: αντιμετωπίζει τον Γκασκέ στα ημιτελικά).

Ο αριστερόχειρας αστέρας από τη Μαγιόρκα επέστρεψε στην κορυφή ύστερα από 2 χρόνια και 3 μήνες, αφού η τελευταία φορά ήταν στις 3 Ιουλίου το 2011, προτού ο Νόλε του κλέψει την πρωτιά. Η προσεχής εβδομάδα θα είναι η 102η που θα βρει τον Ναδάλ στο Νο1, αφού είχαν προηγηθεί δύο ακόμα περίοδοι με τον Ισπανό στην κορυφή, από τον Αύγουστο του 2008 ως τον Ιούλιο του 2009 (46 εβδομάδες) και από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 (56 εβδομάδες).

Και του αξίζει αυτή η επιστροφή. Γιατί, αν και γύρισε στην αγωνιστική δράση από επτάμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, έχει καταφέρει μέσα στο 2013 να πανηγυρίσει 10 τίτλους σε 13 τουρνουά (εκκρεμεί ο τελικός στο Πεκίνο) και μάλιστα δύο κούπες σε Grand Slam (Roland Garros, US Open).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης