Ο κύβος ερρίφθη και θα είναι… γερμανικός. Ο Μίχαελ Σκίμπε θα αποτελέσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον αντικαταστάτη του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, αφού ο 50χρονος τεχνικός έχει έρθει σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τη διοίκηση της ΕΠΟ, που όπως όλα δείχνουν θα επικυρωθεί επίσημα στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το όνομά του δεν βρισκόταν μεταξύ των πρώτων στη λίστα της Ομοσπονδίας, κέρδισε όμως πολλές θέσεις μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Μπερντ Σούστερ και προσπέρασε τους Μάρτιν Γιόλ και Φέλιξ Μάγκατ στην κούρσα της διαδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άποψη που επικράτησε ήταν να αναλάβει ένας σχετικά νέος προπονητής, αφού με τα “ονόματα” (Κλάουντιο Ρανιέρι) δεν έγινε δουλειά, που να είναι φιλόδοξος, να έχει όρεξη για δουλειά και να είναι ικανός να επιβάλει τάξη στα αποδυτήρια της Εθνικής, που δεν ήταν και από τα πιο… πειθαρχημένα μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος.

Τελευταία ομάδα του ήταν η Εσκισεχίρσπορ, όπου είχε υπό τις οδηγίες του τον Φάνη Γκέκα, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μάλιστα, ο Λαρισαίος επιθετικός ήταν ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, προκειμένου να πάρει πληροφορίες.

Το συμβόλαιό του θα είναι εκείνο που είχε εξαρχής οριστεί από την ΕΠΟ, δηλαδή 600.000 ευρώ ετησίως, αλλά αν η Ελλάδα προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, ο Σκίμπε θα εισπράξει ως πριμ 800.000 ευρώ. Επίσης, ο Γερμανός δεν έχει αντίρρηση για να είναι βοηθός του ο Κώστας Τσάνας, θα έχει όμως και δικό του συνεργάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης