Ο Τζακ Γουόρνερ, από τα κεντρικά πρόσωπα στο σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα, που δρούσε στην καρδιά της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί για να δικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας κεντρικής, βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF) και αντιπρόεδρος της FIFA, που αποτελεί παρελθόν από την ομοσπονδία από το 2011, όταν και είχε συμπεριληφθεί ξανά το όνομά του σε άλλη υπόθεση δωροδοκιών στο ποδόσφαιρο, δηλώνει αθώος. Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει το σχετικό αίτημα από τις 23 Ιουλίου όταν ο 72χρονος παράγοντας ήταν ακόμη πρόεδρος της CONCACAF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει ότι ο Γουόρνερ, δωροδοκήθηκε με 10 εκ. δολάρια από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής προκειμένου να αναλάβει τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου 2010, ενώ ήταν από τα βασικούς πρωταγωνιστές σε όλα τα σκάνδαλα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης