Ο υπουργός Αθλητισμού της Νότιας Αφρικής, Φικίλε Εμπαλούλα, διέψευσε εκ νέου ότι τα 10 εκατ. δολάρια που καταβλήθηκαν στον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ήταν δωροδοκία, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάληψη από τη χώρα της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Νοτιοαφρικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι το παραπάνω ποσό δόθηκε ως ενίσχυση στην ποδοσφαιρική ένωση των νησιών της Καραϊβικής, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γουόρνερ, και υπογράμμισε ότι ούτε η κυβέρνηση της χώρας, ούτε η επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ εξαγόρασαν ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση διαφθοράς στα υψηλά κλιμάκια της διεθνούς συνομοσπονδίας, θεωρούν ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον Γουόρνερ και σε άλλα μέλη της CONCACAF, ως αντάλλαγμα για τη θετική ψήφο τους στην υποψηφιότητα της Νότιας Αφρικής. Η FIFA, από την πλευρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, αναφέρει ότι τα 10 εκατ. δολάρια καταβλήθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη διάδοση του ποδοσφαίρου στις χώρες της Καραϊβικής.

Ο Τζακ Γουόρνερ βρίσκεται μεταξύ των 14 στελεχών της FIFA που κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης