Στην αποκάλυψη ότι το πρόβλημα με το νεφρό του, το είχε από το 1997, προχώρησε σε δηλώσεις του ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ανέφερε ότι τη… ζημιά του την έκανε μία σόδα με μολυσμένο νερό, ενώ παράλληλα ανέφερε πως στο τελευταίο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» το 2010 είχε αγωνιστεί με 20 πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 1997 βρισκόμουν με την εθνική ομάδα U-20 της Αργεντινής στο Μεξικό. Ήπιαμε σόδα με πάγο, όμως το νερό ήταν μολυσμένο. Ταλαιπωρήθηκα από ίωση ενώ με πονούσε έντονα ο λαιμός μου κάτι που κατέληξε σε νεφρική ανεπάρκεια» ανέφερε αρχικά ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Εν συνεχεία ο Γκαλέτι ισχυρίστηκε ότι για 12 χρόνια είχε προσπαθήσει επιτυχώς να καταπολεμήσει το πρόβλημα υγείας του με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε το 2009.

«Για να αποφύγω τον κίνδυνο να υποστώ ρήξη νεφρού αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Με το που ολοκληρώθηκε το ματς, την επόμενη μέρα κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να ξαναπαίξω. Στο τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκα (σ.σ. κόντρα στη Λάρισα τον Ιανουάριο του 2010) είχα 20 πίεση κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο 32χρονος παίκτης έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πλέον, καθώς προ ημερών υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού, με δότη τον πατέρα του, που εξελίχθηκε δίχως επιπλοκές.

«Οι γιατροί με ενθαρρύνουν για να αγωνιστώ ξανά. Μου έδωσαν κίνητρο για την χειρουργική επέμβαση. Θα προσπαθήσω να επανέλθω σε ένα μήνα. Αυτό θα συμβεί σίγουρα με την Εστουντιάντες» κατέληξε.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης