Σε… αδιέξοδο κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League που διεξήχθη την Τετάρτη, αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η διοργανώτρια αρχή, με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής της έξτρα περιόδου συνδέονται με τις ημερομηνίες των ημιτελικών και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αποφάσισε ότι θα πρέπει να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε συνάντηση που θα έχει τα επόμενα 24ωρα με την ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου και αμέσως μετά, και συγκεκριμένα στις 14 του ίδιου μήνα, θα αρχίσουν τα πλέι οφ, κάτι που όμως εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στους παίκτες των ομάδων που είμαι άμεσα εμπλεκόμενες με τις δύο διοργανώσεις.

Πλέον, λύση θα επιχειρηθεί να δοθεί τις προσεχείς ημέρες σε συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων σωματείων, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να παρεμβληθεί της έξτρα περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα δοθούν οι άδειες μετά το τέλος και της έξτρα περιόδου. Εφόσον κάποια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει άδεια, τη θέση της στην Ευρώπη θα πάρει ο αμέσως επόμενος της βαθμολογίας κ.ο.κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι έγινε συζήτηση και για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος (2013-14), χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Ώπως αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Play Off και δεδομένου ότι αυτές συνδέονται με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ημιτελικών και του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το θέμα να συζητηθεί άμεσα με την ΕΠΟ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

2. Όπως οι αποφάσεις επί της διαδικασίας αδειοδότησης ΕΠΟ να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των Play Off.

3. Όπως υλοποιηθεί το πρόγραμμα εταρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως αυτό διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο και αποφασίστηκε ομόφωνα, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Fair Play, το πλαίσιο του οποίου αναλύεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης