Για την προσπάθεια της Εθνικής μας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μίλησε ο Μανώλης Παπαμακάριος, που αναφέρθηκε και στον Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «μπασκετικό μου πατέρα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανώλη Παπαμακάριου στο Nova Σπορ fm:

Για την άνετη νίκη της Εθνικής επί της Ιορδανίας είπε: «Το παρακολούθησα το παιχνίδι. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Το θετικό είναι πως η Εθνική έπαιξε σε υψηλό ρυθμό για 40 λεπτά και είδε ο προπονητής κάποια πράγματα. Αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει έτσι, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την έλλειψη ψηλών στην Εθνική ανέφερε: «Από τη στιγμή που λείπουν ο Σχορτσανίτης και ο Κουφός, ο μόνος που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι ο Βουγιούκας, που μπορεί να παίξει με πλάτη. Όμως, είναι απόφαση του προπονητή, αυτός επιλέγει και στο τέλος κρίνεται. Είναι η φιλοσοφία του προπονητή και θέλει να πάει με πιο χαμηλά κι ευέλικτα σχήματα. Έτσι η ομάδα μπορεί να γίνει πιο πιεστική και να καλύψει χώρους. Στο σύγχρονο μπάσκετ το θέμα είναι πώς θα εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματά σου και θα κρύψεις τα μειονεκτήματά σου».

Για το ματς με το Πουέρτο Ρίκο και τον προημιτελικό που ακολουθεί δήλωσε: «Είναι σημαντικό το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο. Είναι μία επικίνδυνη ομάδα, που παίζει ένα τρελό παιχνίδι και πολλές φορές σκληρό ως αντιαθλητικό. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τη Λιθουανία στα προημιτελικά, αλλά, ακόμη κι αν τη βρούμε στον δρόμο μας, πιστεύω πως έχουμε τόσο καλό ρυθμό, που δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Για την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό είπε: «Με τον κόουτς έχουμε μία σχέση ετών. Είναι μπασκετικός μου πατέρας. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και του χρωστάω πολλά. Είχε αδικηθεί που δεν είχε δουλέψει ως τώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα πιστεύω πως θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, για να δείξει πόσο καλός είναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα νέα δεδομένα στην Α1 ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι θα πέσει η ποιότητα. Αν ο Ολυμπιακός προσλάβει τον κ. Μπαρτζώκα, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που η Α1 θα έχει 14 Έλληνες προπονητές. Έχουμε καλούς Έλληνες προπονητές και παίκτες. Μέσα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία, το μπάσκετ μπορεί να κερδίσει με σκληρή και ομαδική δουλειά. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε το άθλημα εκεί που βρίσκεται».

Για το δικό του μέλλον είπε: «Είναι νωρίς ακόμη. Κάπου θα είμαι… Όλα είναι πιθανά, ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα. Υπάρχουν 4-5 σοβαρές ομάδες που με καλύπτουν αγωνιστικά και οικονομικά. Θα ήθελα να παίξω ξανά στο εξωτερικό, ακόμη και στη Λαγκούν Άρο, όπου ήμουν πέρυσι. Περιμένω να δω τι θα γίνει εκεί με τον προπονητή».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης